Çinli Turistler Türkiye’nin Kültürünü Tercih Ediyor

Çinli turistler, özellikle kültürel zenginliği olan Türkiye’ye daha çok gitmeye başladı.

Türkiye’yi mistik ve tarihi ve coğrafi konumundan dolayı zengin kültürlü bir ülke olarak bilen Çinli turistler, geçen ay Türkiye’ye rekor seviyede ziyaret gerçekleştirdi.
Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür Müşaviri İlknur Yiğit, Son rakamlara ilişkin yaptığı açıklamada, Şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,79 artışla Çinli turist sayısının 10 bin barajına ulaştığını söyledi.

Böylelikle Çin'in, BRICS ülkelerinden Türkiye'ye giden turist sayısındaki artış oranının toplamına ulaştığını kaydeden Yiğit, Çinli turistlerin ilgisinin daha çok kültür ağırlıklı olduğunu belirtti.

Son verilere göre, 2012'de, Hong Kong ve Makao da dahil olmak üzere Çin’den Türkiye’ye 120 bin turist gitti. Çinliler, daha çok İstanbul, Kapadokya ve İzmir destinasyonlarını tercih ediyor.
Türkiye'de Çince bilen rehber ve perSonel eksiliği olduğuna işaret eden Yiğit, turizm acentelerinin Çinliler için alternatif paketler hazırlaması gerektiği ifade etti.

Çin'de 21 Mart’ta başlayan ve açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yaptığı Çin’de 2013 Türk Kültür Yılı etkinlikleriyle 5 yıl içinde Çin'den Türkiye'ye 500 bin turistin gitmesi hedefleniyor.