Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Gerçekten medeni ve insani bir yaşam arzulanıyorsa insan fıtratına uygun eğitim verilmelidir'' dedi.

Bakan Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Şanlıurfa'daki temasları kapsamında babası vefat eden Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın'a taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, herkesin çocuklarına daha iyi bir eğitim verme gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Birçok sorunun temel nedeninin eğitim problemi nedeniyle ortaya çıktığını aktaran Çelik, şöyle konuştu:

''Dünyada eğitim sorununu halleden ülkeler aslında birçok sorununu da halletmiş ülkelerdir. Dünyada eğitim sorunun halledilemediği ülkeler ise problemli ve sorunlar yumağı içerisinde olan ülkelerdir. Onun için dünyada vahşet, zulüm ve haksızlıklar yaşanıyorsa, mahallede sorumsuz davranışlar varsa, ailede sorunlu bir yaşam varsa bilelim ki altında yatan neden eğitim problemidir. Gerçekten medeni ve insani bir yaşam arzulanıyorsa insan fıtratına uygun eğitim verilmelidir.''

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da eğitime yapılan yatırımların asla boşa gitmeyeceğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Hisarcıklıoğlu, okul yöneticileriyle basına kapalı toplantı yaptı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Eşber Ayaydın / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA