Ödemiş Ortaokulu, Tübitak Günleri’ne Hazırlanıyor

Ödemiş’ten üç ortaokul ve bir lisenin katılımıyla 15-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜBİTAK Günleri’nin hazırlıkları, Ödemiş Ortaokulu’nda yoğun bir çalışmayla devam ediyor.

Ödemiş Ortaokulu, Tübitak Günleri’ne Hazırlanıyor
Öğrenciler Ödemiş ve çevresinde uygulanmak üzere sosyal sorumluluk projeleri ve çevreye yönelik projeler hazırlıyorlar. Ödemiş Ortaokulu Müdürü Osman Yılmaz, bu sene ilk kez gerçekleştirilecek olan ve “Tasarlanan her şey güzeldir” fikriyle yola çıkılan proje çalışmasından umutlu olduğunu dile getirdi.

Her öğrencinin içinde yaratıcı beceriler olduğunu bunların dışa vurulmasına yardımcı olmak istediklerini belirten Osman Yılmaz şunları söyledi: “Öğrencilerin zihinlerinde tasarladıkları ürünü ortaya koyabilmeleri önemli, biz çocuklarımızdan çok büyük icatlar yapmalarını beklemiyoruz. Proje çalışması dendiğinde, gerek öğrencilerde gerekse velilerde bir korku oluşuyor. Bizim amacımız yeni bir tasarım ortaya koymanın çok zor olmadığını göstermek ve öğrencilerimizin bu vesileyle kabiliyetlerini ortaya dökmelerini sağlamak. Bu çalışma için öğrenci ve öğretmenler ayrı bir titizlik ve işbirliği içerisinde çalışıyorlar. Çeşitli kurum ve kuruluşları da ziyaret ederek daha yeni fikirler geliştiriyorlar. Çalışmalarımızı 15-17 Mayıs tarihleri arasında okulumuzun bahçesinde yapacağımız bir sergiyle hem halka sunacağız hem de TÜBİTAK’a göndereceğiz. Oradaki değerlendirme neticesinde başarılı görülen tasarımlarda TÜBİTAK’ın sitesinde sergilenecek. Bu tür çalışmalar hem öğrencilerin özgüvenlerinin gelişimine hem de yaratıcı zekalarının gelişimine katkı sunduğu için oldukça mutluyum.”
Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi ile birlikte 50. Yıl Ortaokulu, Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu’nun da proje kapsamında çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Osman Yılmaz, gerek maddi gerekse manevi desteklerinden dolayı TÜBİTAK’a teşekkürlerini sunarken, diğer okullara da başarılar diledi.
Kaynak: İHA