Genç Müsiad’ın Konuğu Çalışkan Oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Genç Kurulu'nun düzenlediği tecrübe paylaşım toplantısının bu ayki konuğu Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan oldu.

Genç Müsiad’ın Konuğu Çalışkan Oldu.
Genç MÜSİAD Adana Şube Başkanı Zeynel Abidin Üstemel bir selamlama konuşması yaparak, Genç MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan'a bilgi verdi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çalışkan, tecrübe aktarımı toplantısına davet edilmesiyle ilgili olarak teşekkürlerini iletti. Çalışkan, konuşmasına kendini tanıtarak başladı.

Çalıştığı kurum, sivil toplum kuruluşları ve dernekler hakkında bilgiler veren Çalışkan, iş hayatından kesitler sundu.

Çalışkan ayrıca, Müslüman bir işadamının nasıl olması gerektiği konusunda da bilgiler verdi. Çalışkan, çalışma esasları, sosyal sorumluluk projelerinin önemi, personel seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, kurum içi iletişim ve güven ilkesi ile finansal hassasiyetler konularında düşüncelerini paylaştı.

Çalışkan konuşmasında şunları söyledi:
“Gerek personel seçiminde gerekse de kurum içi ilişkilerimizde ‘güven’ esastır. Bizim için önemli olan ‘birbirine güvenen insanlardır’ biz bir arkadaşımıza güveniyorsak onu işe alıyoruz ve yetiştiriyoruz. Bu bizim için çok önemli bir ayrıntıdır.”
Ayrıca Çalışkan, sosyal sorumluluk konusunda da şunları dile getirdi:
“İnfak etmek, hayır işlemek, hizmet etmek cihat anlayışımızı oluşturur. Biz cihadı, böyle anlıyoruz. Hayatının her anında tüm bunları yapacaksın. Sosyal sorumluluk anlayışımız inançlarımızda zaten vardır. Sadece birkaç göstermelik proje ortaya koymakla yetinmiyoruz, hayatımızın her anına sosyal sorumluluğu yerleştiriyoruz. Biz sorumluluk sahibi insanlarız. Elbette ‘sosyal sorumluluk’ da bunun bir parçasıdır.”
Recep Çalışkan, Genç Müsiad üyelerine tavsiyelerde de bulundu. Her konuda eğitim almanın önemine vurgu yapan Çalışkan, “Kendimizi yetiştirmek zorundayız. Her konuda ileri gitmeli, hedeflerimizi yüksek tutmalıyız. Katılabileceğimiz tüm eğitim programlarına katılalım ve kendimizi her konuda geliştirelim” dedi.

Firmasının kriz dönemlerinde neler yaptığını da anlatan Çalışkan, “Beyza Piliç olarak kriz dönemlerinde çok sıkıntı yaşadık ancak azim ve gayretle çalışmaya devam ettik. Allah’a şükürler olsun, hiçbir zaman faize bulaşmadık. Her türlü sıkıntıya rağmen haram olan faizden uzak durmayı önemsiyoruz. Zira Kur’an-ı Kerim’de yalnızca bu konuyla ilgili Allah ve Resulüne ‘savaş açılmış’ sayılacağı belirtiliyor. Biz bankalarla değil finans kurumlarıyla çalışıyoruz. Faizden kesinlikle uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz.”
Recep Çalışkan ASKON hakkında bilgiler vererek ASKON’un Türkiye genelinde yükselişini sürdürdüğünü, üyelerinin sahip oldukları ticaret hacmi üretim ve sağladıkları istihdam ile ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti.

Başkan Çalışkan MÜSİAD Derneğini de kardeş bir kuruluş olarak gördüklerini faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini kaydetti.

Toplantının sonunda Genç MÜSİAD Başkanı Zeynel Abidin Üstemel ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’a teşekkür ederek günün anısına bir hediye takdim etti.
Kaynak: İHA