Atso'nun İkinci Hijyen Seminerine Katılanlar Sertifikalarını Aldılar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında yapılan protokol gereği, Akhisarlı ekmek ve ekmek çeşitleriyle teması olan işletmelere (Fırın, Kafeterya, Kantin, Bakkal, Market ve vb.) Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) çok amaçlı toplantı salonunda ikinci kez hijyen eğitimi verildi.

Atso'nun İkinci Hijyen Seminerine Katılanlar Sertifikalarını Aldılar

Eğitime katılan kursiyerlere sertifikaları ATSO Meclis başkanı Dr. Mehmet Ulusoy ve ATSO yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Akhisar Lokantacılar Oda Başkanı Adem Durmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Men tarafından verildi.

ATSO Genel Sekreteri Ali Özkervancı’nın sunduğu programın açış konuşmasını, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu yaptı. Erdayıoğlu,” Bugün burada, Odamızın düzenlediği ikinci hijyen eğitiminde başarılı olup belge almaya hak kazananların belgelerinin dağıtım töreni için toplandık. Törenimize katıldığınız için şahsım ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinize hoş geldiniz diyorum. 2012/2 Nolu Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliğinin 2 numaralı ekinin 10. maddesinde 'Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitimlerini sağlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; İlgili meslek federasyonu kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar' denilmektedir. İşte bu ifadeye istinaden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TOBB işbirliği yaparak protokol imzaladılar. Bu protokol çerçevesinde Odamız TOBB’dan eğitimleri düzenleyebilmek için yetki istedi. Etki talebimiz uygun bulununca bizlerde ilk olarak 22 Kasım 2012 tarihinde yine burada Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü'nün görevlendirdiği uzmanlar ile eğitimimizi gerçekleştirdik. Eğitimimize 154 kişi katıldı ve eğitim sonunda yapılan sınavda 154 kişi belge almaya hak kazandı. Bugün burada o sınavda başarılı olanların belgelerini vermek üzere toplandık. Tabii biz bu eğitimi yaptık görevimizi yerine getirdik demiyoruz. Talep oldukça eğitimlerimiz devam edeceği edecek” dedi.

Kaynak: İHA