Ömer Döngeloğlu Hz. Muhammed’i Anlattı

Küçükçekmece Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediği “Biz Seni Görmeden Sevdik Ya Resulallah” programına katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.

Ömer Döngeloğlu Hz. Muhammed’i Anlattı
Muhammed’in (S.A.V.) hayatını anlattı. Küçükçekmece Belediyesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Biz Seni Görmeden Sevdik Ya Resulallah” başlıklı özel bir programa imza attı. Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V) anıldığı gecede; İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu anlatımı, Ataşehir Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Hafız Rıza Günay Kuran-ı Kerim tilaveti, sanatçı şair Dursun Ali Erzincanlı da naatlarıyla katılımcıları manevi yolculuğa çıkardı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da katıldığı programa Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Haber Spikeri Cemalettin Tül’ün sunumuyla gerçekleştirilen özel etkinlik, Ataşehir Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Hafız Rıza Günay’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

“6 EVLADINI KAYBETTİ”

Programın devamında Ömer Döngeloğlu Hazreti Peygamber’in insan onuruna verdiği önemi onun hayatına dair paylaştığı kısa hikayelerle anlattı. Hz. Peygamber'in sabrı ve merhametine dikkat çektiği konuşmasında Döngeloğlu, “Peygamber Efendimiz 6 çocuğunu elleriyle mezara koymuştur. Evlat acısı çok acıdır. Bizler bir çocuğumuza dayanamayız. Yüce Allah onun 6 evladını almış. Babası annesi ona hamileyken vefat etmiştir. Annesini 6 yaşında kaybetti. Acının, horlanma ve dışlanmanın hepsini yaşadı. Ancak onun dünyevi işlerle hiç ilgisi yoktu. O yalnızca Allah-u Teala’nın onu şereflendirdiği görevi yerine getirmek için yaşadı” diye konuştu.

“O, MERHAMETLİ DAVRANANDI” Geçmiş ve günümüzde İslam’ın nasıl yaşandığını verdiği örneklerle anlatan Döngeloğlu, “Günümüzde eşler birbirini acımasızca öldürüyor. ‘İnsanlar ölüsüne gitmem, ölüme gelmesin.’ diyerek küslük yapıyor. Düşmanca tutum sergiliyor. Peygamberimiz hiç kimseyi kırmadı, kötü söz söylemedi. O doğru yolda olandı. Affeden, merhametli davranandı. Efendimiz, o dönemde Allah-u Teala’yı karalayan Müslüman olmayan insanlara bile merhametliydi. Tüm bunlar bin 400 yıl önce Cahiliye Devri’nde yaşandı. Biz bu devirde birbirimizi neler için yiyoruz, bir düşünelim. Bizlerinde birbirimize sabredecek imanımız olmalı” diyerek dua etti. DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI Programda Dursun Ali Erzincanlı’nın yalnızca kulaklara değil, gönüllere de hitap eden sesiyle okuduğu Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Bedir hatıralarını anlatan naatları da katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Gecenin sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay konuklara teşekkür ederek çiçek verdi. Katılımcılara da günün anısına Küçükçekmece Belediyesi tarafından gül ve gül şerbeti ikram edildi .
Kaynak: İHA