Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Aşcı Açıklaması

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, yetim projesi kapsamında yeni yetimhanelerin inşası, yetimhane koşullarının iyileştirilmesi ve yetimlerin sosyal ihtiyaçları için çalışacaklarını bildirdi.

Aşçı, Selçuk Otel'de yaptığı konuşmada, dünyadaki yetim çocukların mağduriyetlerini en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında yetimlere eğitim, gıda ve giyim desteği sağlanacağını belirten Aşçı, "Yetim projesi kapsamında yeni yetimhanelerin inşası, yetimhane koşullarının iyileştirilmesi ve yetimlerin sosyal ihtiyaçları için çalışacağız. Bir yetimin aylık maliyeti 30 dolar, yıllık maliyeti ise 360 dolar olarak belirlendi" diye konuştu.

Yaklaşık 20 ülkede faaliyette bulunduklarını hatırlatan Aşçı, gönüllülere yetim çocuklara dair bilgilerin verilebileceğini ifade etti.

Aşçı, dünyadaki yetim çocukların durumu hakkında şu açıklamada bulundu:

"Dünyada her gün 5 bin 760 çocuk yetim kalıyor. Afrika'da her 15 saniyede bir çocuk AIDS yüzünden anne babasını kaybediyor. Sadece Afrika kıtasında bir yıl içinde yetim kalanların sayısı 2 milyon 102 bin 400. Her yıl 250 bin çocuk evlatlık veriliyor. 43 milyon yetim, hayatının 10 yılını yetimhanelerde ve yetiştirme yurtlarında geçiriyor. Yetim kızların yüzde 60'ı fuhşa sürüklenirken, yetim erkeklerin yüzde 70'i ise cinayet, soygun gibi ağır suçlara karışıyor."

Muhabir: Ayşenur Sağlam

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA