Gürsel Tekin: Genel Başkan'ın Bundan Sonraki Tavrı Net Olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gülseren Onanç'ın istifasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Genel Başkanımızın parti içindeki hoşgörüsü ne yazık ki farklı değerlendirildi.

Gürsel Tekin: Genel Başkan'ın Bundan Sonraki Tavrı Net Olacak
Bundan sonraki tavrı daha net olacak, bunu herkesin bilmesi gerekir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Beyoğlu’nda Hamamcılar Odası temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından Gülseren Onanç'ın istifasıyla ilgili soruyu cevaplandıran Tekin, “Siyasi partilerin kurumsal kimliğini partinin genel başkanı ve parti yöneticileri temsil eder. Bu açıdan Gülseren Onanç niye istifa etti? Bilmiyorum. Bunlar çok doğaldır. Abartılacak bir şey yok.” diye konuştu.

Tekin, Kılıçdaroğlu'nun hoşgörülü bir genel başkan olduğunu anlatarak, "Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki hoşgörüsünü birçok arkadaşımız ne yazık ki çok farklı değerlendirdi. Bundan sonra Sayın Genel Başkanımızın tavrı daha net olacak. Bunu herkesin daha iyi bilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.'CHP BARIŞA KARŞI OLAMAZ'Çözüm sürecine ilişkin açıklamada da bulunan Tekin, “Hangi sürece götürdüğü belli olmayan iki siyasi parti, CHP olmadan olmaz’ diyorlar. 11 yıldır iktidar olan bir siyasi parti, bir başbakan CHP ile hangi süreci götürdü? CHP barışa karşı olamaz. CHP barışın bedelini ödeyen bir partidir. CHP 1999’dan beri 8 farklı rapor hazırlayarak Türkiye’nin iç barışının sağlanması için ciddi bir mücadele vermiştir. CHP’ye barış dersi vermek eşyanın tabiatına aykırıdır.” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı eleştiren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 siyasi partinin milletvekilleri tutukluyken, hangi barış cümlelerinden bahsediyorsunuz? Ey Hüseyin Çelik, Ey Bülent Arınç! Siz kimsiniz bize barış dersi veriyorsunuz? Allah yolunuzu açık etsin. Yüzde 69 desteğiniz var. Başbakan ve BDP’nin desteği var. Siz toplumsal barışı sağladığınızda size engel olmayız. Ama neye engel oluruz. Bu ülkenin iç barışını bozmaya çalışırsanız, CHP’yi karşınızda görürsünüz.”