Bor Madeninin Türk Ekonomisine Etkisi Konferansı

Gaziantep Üniversitesi Ekonomi Topluluğu ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliği ile ‘Bor Madeninin Türk Ekonomisindeki Yeri ve Önemi’ konulu konferans yapıldı.

Bor Madeninin Türk Ekonomisine Etkisi Konferansı
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) gerçekleştirilen konferansa TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Coşkun Özyazgan, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Endüstriyel İlişkiler Gurup Koordinatörü Münib Karakılıç, Elektrik Mühendisi Gurup Müdürü Abdullah İnaç ve çok sayıda öğrenci katıldı.

TÜMSİAD Gaziantep Şubesi’nin böyle bir organizasyonu yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Coşkun Özyazgan, “Umarım bundan sonraki zamanlarda da bu tür organizasyonları devam ettiririz. 5 yıldır TÜMSİAD Gaziantep Şubesi olarak bir çalışma içerisindeyiz. Daha kurumsal bir yapıya doğru çalışıyoruz. TÜMSİAD Avrupa’da da şubeleriyle 60 şubesi olan, yeni katılımcı demokrasinin aksiyon oyuncularından ve aktörlerinden bir tanesidir. Geçmişte çok meşhur bir TÜSİAD vardı. Başka da bir kuruluş yoktu. Ama bu yeni dünya düzeninde ve gelişen ekonomi özellikleri içerisinde sivil toplum kuruluşları çok önemli bir yer alıyor. Biz de orta ölçekli ve küçük girişimciler ile bu işe girdik. Şu anda çok önemli bir misyonumuz ve vizyonumuz var” dedi.

Endüstriyel İlişkiler Gurup Koordinatörü Münib Karakılıç, ‘Bor Madeninin Türk Ekonomisindeki Yeri ve Önemi’ konusunda öğrencilere bor madeni ile ilgili geniş bilgiler verdi. Göreve başladıkları ilk andan itibaren gerek ülke içerinde gerekse de ülke dışında, bor konusuna dikkat çekmek için tüm fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Karakılıç, “Geleceğe yönelik bir vizyon, çalışma, azim ve istek oluşturma konusundaki fırsatları değerlendirmek üzere elimizden geldiğince katkılar yapıp, bilgiler sunuyoruz. Bu kapsamda da kendini ispat etmiş Gaziantep ilimizde, Gaziantep Üniversitemizin Ekonomi Topluluğu ve TÜMSİAD Gaziantep Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği bu toplantıya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konferans, öğrencilerin sordukları sorulara verilen cevaplar ile sona erdi.
Kaynak: İHA