Üniversite Öğrencisi, Suriyeliler İçin Yardım Seferberliği Başlattı

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksek Okulu Mimarlık Dekoratif Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esra Yeşil, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed zulmünden kaçan ihtiyaç sahibi Suriyeli vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı.

Üniversite Öğrencisi, Suriyeliler İçin Yardım Seferberliği Başlattı
Derslerinden arta kalan zamanlarda bireysel çabalarıyla topladığı gıda, giyecek ve çocuk bezinden oluşan bir tır dolusu yardımı geçen ay Kilis’e götürerek sahiplerine teslim eden hayırsever öğrenci, ilaç yardımı için yardım gecesi organize etti. Suriye’deki iç savaşta mağdur olan vatandaşların insanlık dramından etkilenen üniversite öğrencisi Esra Yeşil, kendi bireysel hareketiyle Samsun’da büyük yardım seferberliğine imza attı. Geçen ay hayırseverlerden topladığı Kilis kampındaki Suriyelilere teslim eden Mimarlık Dekoratif Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Yeşil, ilaç ihtiyaçlarını temin etmek için yardım gecesi organize etti. ‘Suriye için Yardım Gecesi’nde bilet gelirleriyle alınacak gıda ve ilaçlar, kamplardaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. AK Parti Samsun İl Başkanlığı ve AK Parti İl Gençlik Kolları'nın sponsorluğu ile düzenleyeceği geceyle ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan üniversite öğrencisi Esra Yeşil, yardım gecesinin bireysel çabasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Gece yapma kararını yardımları Kilis’e ulaştırdığında aldığını ifade eden Yeşil, “Kıyafet, giyecek, çocuk bezi, çocuk mamasından oluşan bir tır dolusu yardımı gidip kendim dağıttım. Durumun bu kadar vahim olduğunu düşünmemiştim. İnsan gözüyle görmeyince inanamıyor. Oradaki durum gerçekten içler acısı. Müslüman olarak canım çok acıdı. Gözyaşları içinde geri döndüm. Yaptığım yardımın yeterli olmadığını görüp daha büyük yardım yapmaya karar verdim.” diye konuştu.

Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşların başta ilaç olmak üzere iç çamaşır, eşofman ve giyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyleyen Yeşil, “Mülteciler için yapılmış hastanede ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Oradaki görevli doktorlar antibiyotik ve benzeri bir sürü ilaç ihtiyaçları olduğundan bahsettiler. Kadın doğum doktorları, hamile bir sürü kadın olduğunu belirtti.

Hamile bayanlar eşlerinin de Esed tarafından öldürüldüğünü veya hapsedildiğini dile getirip çocuklarını nasıl büyüteceklerini düşündüklerini söylediler. Onlar için elimden geleni yapacağım. Bu konuda Samsun halkının da gerekli desteği vereceklerine inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 2 Mayıs’ta Yaşar Doğu Spor Salonu düzenlenecek ‘Suriyelilere Yardım Gecesi’ için biletler, 10 TL’den satışa çıkarıldı. Hayırseverlerin destek için AK Parti Samsun İl Başkanlığı ile irtibata geçmesi bekleniyor .