Süleyman Canan: 'incik Suyu Zan Altında Bırakılmamalı'

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Eski Kütahya Belediye Başkanı Süleyman Canan, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça’nın İncik Suyu hakkında yapmış olduğu açıklamasını eleştirdi.

Süleyman Canan: 'incik Suyu Zan Altında Bırakılmamalı'
Canan, “İncik suyunu zan altında bırakacak açıklamalar yapılması bizim suyumuzun geleceğine zarar verir” dedi.

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Kütahya’nın eski Belediye Başkanı Süleyman Canan, Saadet Partisi İl Başkanlığı'nda suları “sağlığa zararlı” olduğu gerekçesi ile kapanan incik suyu çeşmeleri ve incik suyunun akıbeti ile ilgili gazetecilere basın açıklamasında bulundu.

İncik Suyu'nun insan vücuduna faydalı olduğunu, kendisinin de 18 yıldır incik suyu içtiğini e böbrek taşı rahatsızlığı hiç çekmediğini bildiren eski belediye başkanı Süleyman Canan, çeşmelerin sularının kesilmesine tepki gösterdi. “LABORATUVAR SONUÇLARI AÇIKLANSIN” Süleyman Canan, incik sularının Belediye Başkanı tarafından ağır bir ithamla karşı karşıya olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “40 senedir bu suyu içiyoruz. Bu su 60- 70 senelik. Bu zamana kadar hiçbir belediye başkanı 'Alzheimer hastalığına sebep oluyor' diye bu suyu kapatma girişiminde bulunmadı. 1994’te benim belediye başkanı olduğum dönemde İstanbul susuzluktan kırılıyorken biz oraya bu suyu götürdük. Ve yine suya bir bahane bulundu. Suyu İstanbul içine götüremedik. O zamanın İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, çok güzel temiz bir suya sahip olduğumuzu söyledi ve su İstanbul’a verildi.

Biz 1994’te incik suyunu laboratuvarlara test ettirdik. O zaman su temiz çıktı. İncik suyunu zan altında bırakacak açıklamalar yapılması bizim suyumuzun geleceğine zarar verir. Belediye Başkanı 9 sene neredeydi? Laboratuvar sonuçlarını açıklasın, biz de bilelim. Böyle kesin bir söz söylemek için birkaç laboratuvarın sonuçları gerekir.” “2004 SENESİNDEN BERİ HİÇ ÇEŞMELERİN BAKIMI YAPILDI MI?” “2004 senesinden beri incik suyu çeşmelerine bir bakım yapıldı mı?” diye soran Süleyman Canan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşmelere bakılmadı, suyun hattına bakıldı mı? Basından edindiğimiz bilgilere göre valilik 'slah çalışması yapın' diyor 'çeşmeleri kapatın' demiyor. Suyun içinde çok fazla miktarda alüminyum tespit edilmiş, biz bu raporu görmek istiyoruz. Ve 'suyun hattında müdahale var' deniliyor. Buna da bir açıklama getirilmesini istiyoruz. Nedir bu müdahale? Belediye başkanının yaptığı açıklamalar ikna edici değil. İncik suyunun kapatılmasının şu ana kadar makul bir sebebi yok.”
Kaynak: İHA