Kılıç: Bu Millet Başbakan'ın Desteklediği Hiçbir Projeden Zarar Görmemiştir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bizim ne Türklükten vazgeçmemiz mümkündür ne Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmemiz mümkündür bizi bu coğrafyada var eden değerlerimizi terk etmemiz mümkündür.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nin açılışını yaptı. Çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Bu güne kadar cumhuriyetin 100. yılına dayalı olarak 2023 hedeflerini koymak ve bugünden planlamak hiç birinin aklına gelmedi. Anadolu'ya Sultan Alparslan'ın girişinin bininci yıl dönümü olan 2071'e hedefler koyup, Anadolu'ya girişimizin bininci yıl dönümü vizyonunu oluşturmak hiçbirinin aklına gelmemiştir. Cumhuriyetçilik namına mangalda kül bırakılmadı. Milliyetçilik namına da mangalda kül bırakılmadı. Ama cumhuriyeti kuvvetlendirmek ve milletin özgürlüğünü, milletin hukukunu, milletin demokrasisini tahkim etmek üzere, milletin yaşam kalitesini arttırmak üzere bir tek hamle gerçekleştiremediler. Şimdi yaptıkları tek şey, çözüm sürecine karşı direnmek, çözüm sürecini engellemek, çözüm sürecini sabote etmek Biz teröre taviz verecek iktidar değiliz." dedi.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ya terör örgütü gider de bir gün toparlanıp gelirse ne olacak. Toparlanıp gelirse Türkiye Cumhuriyeti burada, devleti, hükümeti, parlamentosu, ordusu, milleti burada. Gelirse karşısında bunu bulacak elbet. Yeşeren çözüm umutlarını kimsenin kurutmasına fırsat vermememiz lazım. Bugüne kadar denenen metotların dışında bir alternatif metodu milletimizin vicdanına danışarak, hukukun ve demokrasinin içerisinde kalarak, bizi biz yapan değerlerimize dört elle sahip çıkarak gerçekleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Sakın ola ki kimse korkuya kaygıya kapılmasın. Bugüne kadar bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği hiçbir projeden zarar görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir." şeklinde konuştu.