İslahiye'de Kutlu Doğum Haftası Dolayısıyla Konferans Düzenlendi

İslahiye'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, İslahiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onuru" konulu konferansta, Hz. Muhammed'in her konuda örnek alınması gerektiğini söyledi.

Peygamberi sıradanlaştırmadan anlamanın önemine değinen Akpınar, "Hz. Peygamberi bir bütün olarak tanımalıyız. Eğer insanlık peygamberi anlamış olsaydı, bugün Suriye'deki olaylar yaşanmazdı" dedi.

Hz. Muhammed'in "Veda Hutbesi"ni okuyan Özdemir, hiç kimsenin birbirine karşı bir üstünlüğünün olmadığını, üstünlüğün ancak takvada olduğunu anlattı.

İlçe Müftüsü Osman Şekerci'nin de konuşma yaptığı programa, Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömüral Beşikçi ile siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

-Nizip'te başarılı sporcular ödüllendirildi-

Gençler Grekoromen Güreş Türkiye Birinciliği yarışmasında Nizip İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Bül, 55 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

Kaymakam Yaşar Karadeniz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ile Bursa'da 4-5 Nisan'da yapılan şampiyonada birinci olan Bül ile okul yöneticilerini kabul etti.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende, Üniversitelerarası Tekvando Şampiyonası'nda 87 kiloda Türkiye Şampiyonluğunu elde eden Muhammet Emin Kocaman ile Hatay'da gerçekleştirilen Türk Halk Oyunları Bölge Birinciliği'nde minikler kategorisinde ikinci olan Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü öğrencilerine ödül verildi.

Törene, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ve Şube Müdürü Abdullah Dağlı, İslim Marufoğlu İlkokulu Müdürü Tanju Bayındırlı, İmam Hatip Lisesi Müdürü Refik Yılmaz, Takım Antrenörleri Ali Gören, İhsan Arslan ve Ömer Ali Kılıç ile öğrenciler katıldı.

-NTO organ seçimleri 3 Mayıs'ta-

Nizip Ticaret Odası organ seçimlerinin 3 Mayıs'ta yapılacağı bildirildi.

Oda başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odası organ seçimleri ile ilgili İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptıkları müracaat neticesinde seçimlerin 3 Mayıs Cuma günü sabah 09.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi kararına varıldığını söyledi.

Seçimlerde oy kullanacak üyelere teşekkür eden Özyurt, aday olacaklar başarılar diledi.

-Öğrencilerden Nizip Belediyesi'ne ziyaret-

Altınbaş İlkokulu öğrencileri Nizip Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yerel yönetimlerin çalışmaları ile ilgili ziyaret gerçekleştiren öğrencileri karşılayan Belediye Başkan Vekili Salih Uygur, merak ettikleri konular hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Uygur, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Muhabir: Zekeriye Şimşek - İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA