"Mevlana'nın Çağrısı" İsimli Bale, Mevlana'yı Sanatseverlere Anlatacak

İçel Devlet Opera ve Balesi , "Mevlana'nın Çağrısı" adlı baleyle Mevlana'nın hayatını sahneye taşıyacak.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kim olursan ol yine gel" vecizesiyle tüm insanlığa seslenen Mevlana Celalettin-i Rumi'nin hayatından önemli kesitlerin sahneye taşındığı eser, 25 Nisan Perşembe günü İçel Kültür Merkezinde sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Danscı Ziya Azazi'nin solo danslarıyla konuk sanatçı olarak yer alacağı, müziği Can Atilla'ya, koreografisi Mehmet Balkan'a ait eserin ikinci temsili ise 27 Nisan Cumartesi beğeniye sunulacak.

Librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı Mehmet Balkan'a ait eserin dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ve video tasarımı Şafak Türkel'e ait.

Mevlana karakterini Ender Üçdemir, Burak Cebeci ve Ozan Demirbaş'ın dönüşümlü olarak canlandıracağı eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Tutku Barın, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer paylaşıyor.

Avusturya'da yaşayan ve mevlevi semahını dansla birleştirdiği performansıyla Avusturya'da yılın en iyi erkek dansçısı kabul edilen Ziya Azazi de, mevlevi semahında solo gösterisiyle İçelli sanatseverleri selamlayacak.

Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA