Gazze'de Tutuklulara Destek Gösterisi Düzenlendi

Gazze'de, İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklulara destek gösterisi yapıldı.

Göstericiler, Filistinli gruplara, Arap ülkelerine ve uluslararası topluma İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin özgürlüklerine kavuşmaları için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Filistinli Esirler Komitesi temsilcisi Abdullah Ebu-l Ata, yaptığı konuşmada, uluslararası toplumdan ve Dünya Sağlık Örgütü'nden görevlerini yerine getirmelerini, açlık grevi yapan Filistinli mahkumların sağlık durumlarının incelenmesi için bölgeye bir heyet göndermelerini istedi.

Ebu-l Ata, "İsrail, uluslararası anlaşmalara aykırı hareket ediyor ve bu konuda dünyada bir sessizlik var. Şu an Filistin sokaklarına öfke ve hüzün hakim" dedi.

-Gazzeli çocuklardan balonlu eylem-

Öte yandan, Gazze'nin merkezindeki Seraya Meydanı'nda toplanan onlarca çocuk, üzerlerinde İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların isimlerinin yazılı olduğu balonları gökyüzüne bıraktı.

Eyleme katılan Ahmed el-Ilmi , "İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek vermek ve onların seslerini dünyaya duyurmak için buradayız" diye konuştu.

İsrail hapishanelerinde son olarak Arafat Ceradat ile müebbet hapse mahkum edilen kanser hastası Meysere Ebu Hamdiye hayatını kaybetmişti.

Ramallah ve Gazze hükümetlerinin verilerine göre, 17 İsrail hapishanesinde halen 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor.

Muhabir: Mustafa Habbuş / Meryem Kasım / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA