Alkollü Sürücü Meraklılar Gibi Çalışmaları İzledi

Adapazarı ilçesinde kaza yapan alkollü sürücü, önce kaçtı, sonra meraklı vatandaş numarasıyla çalışmaları izledi.

Alkollü Sürücü Meraklılar Gibi Çalışmaları İzledi
Çarptığı aracın sahibinden korktuğu için kaza yapanın kendisi olduğunu söyleyemeyen sürücünün foyasını, ağabeyi ortaya çıkardı. Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Orhangazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Turgay K. idaresindeki 34 RAE 55 plakalı otomobil, sürücüsünün iddiasına göre yola fırlayan yayaya çarpmamak için manevra yapınca önce yol kenarında park halindeki 16 CMH 54 plakalı kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç, bu sırada yoldan karşıya geçmeye çalışan bir kediye ve orta refüjdeki bankete çıkarak elektrik direğine çarptıktan sonra durabildi. Kaza nedeniyle, park halindeki araç yaklaşık on metre sürüklenirken, kazaya neden olan araç kullanılamayacak hale geldi. Aracın çarptığı kedi ise telef oldu. Büyük bir gürültüyle balkonlarına çıkan mahalle sakinleri kazayı görünce polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Araç içerisinde sıkışanların olabileceği düşüncesiyle itfaiye kaza kırım ekiplerinin de sevk edildiği olay yerine gelen ekipler, araçta kimseye rastlamadı. Görgü tanıklarının, kazanın ardından iki şahsın araçtan çıkıp hızla kaçtığını söylemesi üzerine, polis ekipleri kaçan şahısları aramaya başladı.

İtfaiye ekipleri de araçta çıkabilecek muhtemel yangın ve LPG sızıntısına karşı önlem aldı.

Bu sırada olay yerine gelen birkaç şahıs, meraklı gözlerle çalışmaları izlemeye başladı.

Kaza yapan sürücünün babası olduğunu söyleyen bir kişi, aracın sahibinin kendisi olduğunu, ancak kazayı oğlunun yaptığını, aracı da kendisinden habersiz aldığını söyledi.

Kaza yapan sürücünün ağabeyi olduğunu ifade eden diğer şahıs da polislerin yanına gelerek kardeşinin korktuğu için önce kaçtığını sonra olay yerine geldiğini, ancak çarptıkları park halindeki aracın sahibinin aracı yürür hale getirmek için ezilen kaportasını baltayla düzelttiğini görünce baltasından korkarak kazayı kendisinin yaptığını söyleyemediğini ifade etti.

Polislerin, tutanağı imzalamasını istedikleri sırada, sürücü Turgay K.’nın “ceza yazmıyorsunuz değil mi? Ceza yazılacak bir şey yapmadım ki” demesi polisleri güldürdü. Kaza yapan aracın şoför mahallinde alkol şişelerine rastlanırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı .
Kaynak: İHA