Çubuk'ta Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Çubuk'ta kız çocuklarını hafızlığa hazırlamak için yurt yaptırmak amacıyla Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Dernek yönetim kurulu üyeleri, dernek hakkında bilgi vermek amacıyla Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret etti.

Özden, ziyarette, derneğin ilçedeki önemli bir ihtiyacın giderilmesine katkı sağlayacağını, bu konuda kendilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Özden, "Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim kurumlarına her türlü desteği verdik. Bundan sonrada imkanlarımız doğrultusunda destek vermeye hazırız. İlçemizde erkek hafız yetiştirmek amacıyla bir Kur-an kursumuz bulunmakta. İnşallah sizlerin ve ilçe halkımızın desteği, emeği ve katkılarıyla bir de kızlarımız için yatılı kurs yapılırsa çok iyi olur. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İlçede bir taraftan Yurt-Kur aracılığı ile bir taraftan da hayırseverler aracılığı ile yurtlar yapıldığını hatırlatan Başkan Özden, her kesimin katılımıyla adeta eğitim seferberliği yürütüldüğünü kaydetti.



Dernek Kurucu Başkanı Abdurrahim Somuncu ise ilçede yatılı kız Kur-an kursuna ihtiyaç olduğunu belirterek, "Günümüz teknolojisine göre her türlü teknik donanımlara haiz, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yaşam alanları ile birlikte bin 500 kişilik konferans salonunun da bulunacağı modern bir yapının ilçemize kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Somuncu, kursun merkeze yakın yerlerde olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA