Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan Kutlaması

Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Antalyalı çocuklarla eğlence ve sanatın iç içe olduğu bir programla kutlayacak.

Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan Kutlaması
4 gün sürecek 4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği’nde çocuklar doyasıya eğlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği 4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği, Antalya’daki sanat okullarının ve ilköğretim okullarının katılımıyla 20-23 Nisan tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak. Çocukların kültürel ve bireysel gelişimlerini desteklemek, sosyal becerilerini kuvvetlendirmek, eğlenceli vakit geçirmelerine, mutlu olmalarına ve yüzlerindeki gülümsemeye tanıklık etmek amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ PROGRAM Oyun Şenliği’nde 4 gün boyunca çocuklar için animasyonlar, sahne gösterileri, oyun parkları, jonglör, kukla, sihirbaz gösterileri, karaoke yarışmaları ile topaç çevirme, ip atlama, seksek, yakan top, körebe gibi eski sokak oyunları düzenlenecek. Atölye çalışmalarının da yapılacağı etkinlik kapsamında çocuklara kukla, maket uçak, seramik, ebru, resim, puzzle, uçurtma, origami yapımı öğretilecek, dans, ritim, mektup yazma atölyeleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, futbol, basketbol, hentbol, bocce, dart, paintball, okçuluk, golf gibi sportif aktiviteler yapılacak.

UÇURTMA ŞENLİĞİ Şenlik kapsamında 23 Nisan Salı günü AKM önünde ve Atatürk Kültür Parkı içinde Uçurtma Şenliği de düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalyalı çocuklara 4 bin uçurtma dağıtılacak. Antalya semaları rengarenk uçurtmalarla dolacak. Çocuklar büyükleri ile birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşayacak. Şenlikte bir de santranç turnuvası gerçekleştirilecek.

TİYATRO VE MÜZİKALLER 4’üncü Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği’nde, Antalya’daki sanat okulları ile kreş ve ilköğretim okulları da çeşitli gösteriler sunacak. Tiyatro grupları, çocuk oyunları sahnelerken, çocuklar müzikal gösteriler sergileyecek. Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği’nde, çocuklara ve tekrar çocukluğunu yaşamak isteyen büyüklere keyifli bir 23 Nisan haftası yaşatılacak.

4’üncü Antalya Çocuk Oyun Şenliği’nin programı şöyle: 20-23 NİSAN 2013 4. ULUSLARARASI ANTALYA ÇOCUK VE OYUN ŞENLİĞİ Saat: 10.00- 19.00 Atatürk Kültür Parkı Animasyon Gösterileri: Kukla, Sihirbaz, Yarışmalar, Palyaço, İlizyon, Jonklör, Hacivat-Karagöz Eski Sokak Oyunları: İp Atlama, Yakan Top, Seksek, Körebe, Kaşıkla Pinpon Topu Taşıma, Topaç Çevirme, Şişme Oyun parkları Spor Aktiviteleri: Futbol, Basketbol, Hentbol, Bocce, Dart, Paitball, Okçuluk, Golf Atölye Çalışmaları: Kukla Yapım, Puzzle, Maket Uçak, Seramik, Ebru, Resim, Dans, Ritim, Origami Atölyeleri Ata Spor Kulübü Aktiviteleri: Çubuk Oyunu, Tenis Top Oyunu, Göz Bağlı Hedefe Git Oyunu, Sandalye Kapmaca Oyunu, Düğüm Yarışması, Gözü Bağlı Ekiple İp Yardımıyla Kare Yapma Oyunu, Kovayla Suyu Geçme Oyunu, Şişeye Su Doldurma Oyunu SATRANÇ TURNUVASI 20-23 Nisan 2012 Turnuva Saat: 10.00 Cam Piramit 23 NİSAN 2013 UÇURTMA ŞENLİĞİ Saat: 14.00 Atatürk Kültür Parkı Sanat Okulları Müzik Şenliği Saat: 15.00 AKM Perge Salonu Sanat Okulları Gala Gecesi Saat: 19.00 AKM Aspendos Salonu 20-23 NİSAN 2013 Antalya Okul ve Okul Öncesi Eğitim Dünyası Tanıtım Günleri Saat: 10.00- 19.00 Atatürk Kültür Parkı
Kaynak: İHA