'HZ. Peygamber ve İnsan Onuru' Konulu Konferans Düzenlendi

Adana Kozan İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Nasi Aslan’ın katılımı ile 'Hz.Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans düzenlendi.

İsmet Atlı Şehir Stadyumu’nda gerçekleşen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp açılış Kuran-ı Kerim’inin okunması ile devam etti.Kozan Müftülüğü İlahi Grubu'nun söylemiş olduğu ilahilerin ardından etkinlik İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk’ün selamlama konuşması ile devam etti. Öztürk, “Peygamber Efendimizden önce yeryüzünde insanlığın burnu adeta yerde sürtünüyordu. O’nun dünyaya teşrifi ile beraber kız çocuklarımız toprağa gömülmekten kurtulmuş, analar artık ağlamamış, cahiliye dönemi sona ermişti. Bizler bu dünyada Allah resulüne inanan müminler olarak mutlaka maneviyatı öne çıkarmak zorundayız. Cenab-ı Hak bizlere; “Siz dünya hayatını tercih ediyorsunuz, oysa sonsuz olan cenneti aladan haberiniz olsaydı itaat ederdiniz” buyurmuştur. Tüm hemşerilerimizin kutlu doğum haftasını kutluyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Müftü Vekili Öztürk protokole gül takdiminde bulundu. Prof. Dr. Nasi Aslan, “Efendimizin dünyaya teşrifinden önce İnsanlara insan olduğu için kıymet verilmezdi. Para, güç, kudret ve sahip olduğu dünyalıktan dolayı onlara kıymet verilirdi. Oysa izzet, onur Efendimizin getirdiği mesajla Müslüman ve İslam olmakla izzet buluruz. İzzet Allah’a aittir. Tabiî ki Peygamber Efendimiz müşrikleri İslam’a çağırdığında O’nu yadırgadılar. Oysa Peygamber Efendimiz onur ve izzet timsali bir kişidir. Allah ve melekler bu kutlu peygambere selamda bulunmuştur. Ey inananlar sizlerde ona selam ve salavatta bulunun şeklinde buyurmuştur.” şeklinde konuştu.

Aslan, “Peygamber Efendimizin ahlakı Kur'an ahlakı idi. Onurlu bir insan olmak için her şeyden önce güzel ahlaklı bir kişiliğe sahip olmalı ve Kur'an ve Allah’a itaat etmeliyiz. Bugün bizler bütün sözlerimizi yerine getirebiliyor muyuz acaba? Dindarlığımız konusunda giyim ve kuşamımızda bu hassasiyeti gösteriyoruz ancak ahlaki değerlerimiz konusunda bu hassasiyeti ne kadar gösterebiliyoruz? Dürüst müyüz? Sözümüze sadık mıyız? Ahde vefa yani cömert miyiz? Bunları sorgulayalım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program Kozan İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile düzenlenen şiir, makale ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol tarafından takdim edilmesi ile son buldu .