Adana'da Kutlu Doğum Coşkusu Bir Hafta Sürecek

Adana'da, Hazreti Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinden dolayı tertiplenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri, TÜYAP Fuar alanında düzenlenen programlarla kutlanıyor.

Antakya Medeniyetler Korosu izleyenlere unutamayacakları bir konser verirken ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinliklerin resmi açılışını yapan Vali Hüseyin Avni Coş, TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, bu kutlu haftanın sevgi, saygı ve kardeşliğin artması, yanlışlıkların düzeltilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Coş, “Geçen yılki etkinlikler birkaç saat sürmüştü ama bu yıl daha uzun soluklu etkinliklerle, Peygamber Efendimizi anmış olacağız ve onun verdiği evrensel mesajları bir kaz daha içimizde, ruhumuzda hissedeceğiz.” diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası’nın 7 günü aşan etkinliklerle kutlanması, bu anlamda Adana’nın bölgesel merkez olma idealine katkı sunacağını ifade eden Coş, “Bölgede sevilen, sayılan ilim adamlar da etkinlikler aracılığıyla vatandaşları aydınlatacaktır. Biz, maddi ve manevi olarak her alanda Adana’nın kalkınmasını önemsiyoruz. İnsanlarımızın arasındaki güzel ilişkilerin yaygınlaşmasını ve güçlenmesini istiyoruz; bütün çalışmalarımız buna yönelik.” diye konuştu.

Müftü Arif Gökçe ise Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 9 gün boyunca 11 bin metrekare kapalı alanda değişik etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Hafta dolayısıyla 110 yayın evinin stand açtığını anlatan Gökçe, "Peygamberimizin adına ne kadar yazılar yazılsa azdır. Muhammed olmadan muhabbet olmaz. Gönüllerimizde, evlerimizde ona yer açmalıyız." dedi.

Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da bir konuşma yaptı. İl Müftülüğü İlahi Korosu'nun ardından Antakya Medeniyetler Korosu vatandaşlara unutamayacakları anlar yaşattı. 'Dünyayı değiştiren Kutlu Doğum' isimli tiyatro oyunun da sahnelendiği etkinliğe AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ile çok sayıda davetli katıldı.