Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe Açıklama Yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık iki yıllık sürece yayılan "Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi"nin, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, Balkanlarda soydaşların yaşadığı tüm şehirlerle sosyal, kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ve bu niyetle Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesine destek verdiklerini belirtti.

Bursa ile Balkanlar arasında örnek ilişkiler kurulduğuna işaret eden Altepe, şöyle devam etti:

"Bugün Balkanların neresine gidersek gidelim, Bursa ile teması olan insanlarla karşılaşırız. Bursa'nın da hemen hemen her mahallesinde Balkanlardan bir iz görmek mümkündür. Bursa, nüfusunun yüzde 50'sinden fazlası Balkan göçmeni olan bir şehir. Dolayısıyla Bursa'nın Balkanlarla bağı her zaman çok yoğun oldu. Geçmiş dönemlerde irtibat kesilmiş olsa da bugün güzel gelişmelerin yaşanması, önemli adımların atılmasına da olanak sunuyor. Yeniden aradaki sıcaklığı sağlamaya çalışıyoruz. Balkanlar ile Türkiye ve Bursa arasında kurulan bağlar, orada yaşayan soydaşların geleneksel, kültürel özelliklerini yeniden yaşamalarına vesile oluyor. Yaklaşık iki yıllık sürece yayılan Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi, Türkiye ile Balkanlar arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki proje tamamlandığında Türkiye'nin Balkan ülkeleriyle ilişkileri yeni bir boyut kazanacaktır."

-Balkan ülkelerinde alan araştırmaları ve çalıştaylar yapılacak-

Dünyanın 53 ülkesinden 225 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmanlı Derneği tarafından gerçekleştirilen "Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Projesi" ile Balkanlardaki soydaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirilmesi ve sponsorlarla bu projelerin uygulanması hedefleniyor.

Projenin yürütme kurulu, iki yıl sürecek proje kapsamında Balkan ülkeleri ziyaret edilerek alan araştırmaları ve çalıştaylar gerçekleştirip öncelikli ihtiyaçları belirleyecek. Bu ihtiyaçlara göre, somut ve sonuç odaklı projelerden havuz oluşturulacak ve bu projelerin çözüm ortakları ve sponsorlarla hayata geçmesi sağlanacak.

Balkanlarda büyük heyecanla karşılanan projeye Kosova ve Makedonya'dan başlayan yürütme kurulu, incelemelerine Arnavutluk'ta devam edecek ve 1-6 Temmuz'da bu ülkenin başkenti Tiran'da düzenlenecek "Uluslararası Gençlik Buluşması"nın hazırlıklarına başlayacak.

Projeye destek olmak isteyenler, "www.balkanisbirliği.org" web sitesi aracılığıyla yetkililerle irtibata geçebilecek.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA