Soyulan Kuyumcu Avukatı: Banka Hakkında Da Yasal İşlem Başlatabiliriz

'Soyulan kuyumcu avukatı: Banka hakkında da yasal işlem başlatabiliriz' başlıklı haberimizde, Avukat Zafer İşeri'nin ismi sehven 'Zafer İşler' olarak geçmiştir.

Haberimizi düzelterek tekrar servis ediyoruz.

Kapalıçarşı’da kuyumculuk yapan bir esnafın kiraladığı banka kasalarında tuttuğu 100 kilo altın, altın suyuna batırılmış gümüşle değiştirildi. Olayın fark edilmesinin ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Mağdur kuyumcu Rızkullan Bayece'nin avukatı Zafer İşeri, "Hukuki değerlendirmemiz devam ediyor. Sorumluluğun doğabileceği kanaatine vardığımızda, banka ve diğer ilgili kişiler hakkında da yasal işlem başlatacağız." dedi.

Mağdur kuyumcu Rızkullah Bayece, avukatı Zafer İşeri ile birlikte çalınan altınlar hakkında açıklama yaptı. Avukat İşeri, "İçi gümüş, dışı ise altın kaplama olan sahte altınlar kasadaki gerçek altınlarla değiştirilerek alınmış. Müvekilim elindeki altınları kullanacağı sırada çalışanların suçlarını itiraf etmesiyle olay ortaya çıkmış. Soruşturma neticesinde dün iki tutuklama gerçekleştirildi. " diye konuştu.

Soruşturmanın bir yanının da banka hesapları ve banka kasasıyla ilgili olduğunu anlatan İşeri, "Hukuki değerlendirmemiz devam ediyor. Sorumluluğun doğabileceği kanaatine vardığımızda, banka ve diğer ilgili kişiler hakkında da yasal işlem başlatacağız." şeklinde konuştu.

Mağdur kuyumcu Rızkullah Bayece ise sahte altınların, hiç kimsenin gerçeğiyle ayırt edemeyeceği kalitede üretildiğini ifade etti.

Bozdurmak için kiralık kasadaki altının önce bir kısmını aldıklarını ve altın suyuna batırılmış gümüş ile değiştirildiğini fark ettiklerini belirten Bayece, daha sonra tamamına baktıklarında aynı şekilde değiştirilerek çalındığını fark ettiğini söyledi.

Bayece, "Sahte altınlar yurt dışında üretilip buradaki orijinal altınlarla değiştirilmiş. Yurt dışında getirdiğimiz orijinal malların taklitlerini yapıp getirmişler." ifadelerini kullandı.Toplam zararının yaklaşık 20 milyon lira olduğunu söyleyen Bayece, "Bu iş onların tek başına yapabileceği bir iş değil. Tabi bunların yandaşları da var. Bu işte, malı ithal eden firma var. Malın siparişini veren var. İki kişinin yapacağı bir iş değil." diye konuştu.

Polis, olayı aydınlatmak için çok yönlü çalışma sürdürüyor.