'Eskiden Kürt olduğumuzu söyleyemezdik'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan çözüm sürecine ilişkin, Türkiye'nin bugün çok ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığına dikkat çekerek, "Eskiden Kürt olduğumuzu söyleyemezdik. Biz o günlerden bugünlere geldik" dedi.

'Eskiden Kürt olduğumuzu söyleyemezdik'
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Rasim Ozan Kütahyalı'nın sunduğu Adalet Masası programına konuk olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bugün çok ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığına dikkat çeken Çağlayan, '12 Eylül'deki ihtilal sonrasında TRT'de porgramlar vardı. Programın birinde bir Kürt vatandaş televizyona çıkartılmış. Spiker, 'Türkiye'de Kürt diye bir şey yoktur. Hepimiz Türküz. Buralarda çok kar yağar, kar yağdığı için burada kart kut sesler çıkar' diyor. Yani Kenan Evren'in söylediklerini naklediyor spiker. Kürt vatandaş da az Türkçesiyle 'Vallahi Türküm' diyor. Biz o günlerden bugünlere geldik. Sen elmaya üzümsün diyebilir misin. Önemli olan şu; ben baba tarafından Kürt bir ailenin çocuğuyum. Ailemizin en büyük özelliği yıllarca bu ülkenin birlik beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletinin ve bayrağının tekliğinden yana olmak olmuştur ' şeklinde konuştu.

'BUNLARI KONUŞMAK BİLE TABUYDU '

Kenan Evren zamanında Kürt diye bir ırkın olmadığının ifade edildiğini söyleyen Bakan Çağlayan, 'Keşke Türkiye bugünkü meseleleri 15-20 sene önce konuşabilseydi. Keşke devlet televizyonları Kürtçe, Arapça, Zazaca hangi lisan varsa 20 -30 sene önce yapabilseydi. Bunları konuşmak bile tabuydu ' dedi.

Çağlayan şöyle devam etti:

'Hatırlayın rahmetli Şerafettin Elçi 'Ben Kürdüm' dediği için hapse atılmıştı. Sen 75 milyonluk bir ülkede nüfusu yaklaşık 25 milyona yakın olan bir varlığı inkar edebilir misin? Niye inkar edeceksin? O ülkenin gerçek sahibi işte. ' BEYAZ GAZETE