Atso Yönetim Kurulu Başkanı Serteser'den Açıklama

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ilde yumurta sektörünün büyük atılımlar yaparak ihracat rekoru kırdığını söyledi.

ATSO ile Aliağa Ticaret Odası arasındaki ''Kardeş Oda'' protokolünün imza töreninde konuşan Sertezer, 60 bin nüfusa sahip Aliağa'nın yüzde 2'lik kısmının Afyonkarahisarlılardan oluştuğunu söyledi.

Petkim ve Tüpraş gibi Türkiye'nin önemli tesislerinin Aliağa'da bulunduğuna dikkati çeken Serteser, Aliağa'nın Türkiye'nin 3. büyük demir çelik üretimi yapılan yer olduğuna vurgu yaptı.

Sertezer, böylesine niteliklere sahip bir yerin ticaret odasıyla "kardeş oda" protokolü imzalamanın gurur verici olduğunu anlatarak, "Afyonkarahisar'da gıda sektöründe yumurta, son yıllarda büyük atılımlar yaparak ihracat rekoru kırdı. Bundan 4 sene önce ayrı ayrı firmalar 400 bin dolar ihracat yaparken, geçtiğimiz sene rekor düzeyde 96 milyon dolar ihracat yapıldı" şeklinde konuştu.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka da ticari hayatta tanıtım ve birlikteliklerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Yapacağımız kardeş oda protokolü ile 'birbirimize nasıl faydalı oluruz' onun hesabını yapacağız'' dedi.

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA