MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'dan Açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'ni eleştirerek, "Akil insanlar heyetinde kamuoyunda daha önce sempati toplamış bir takım insanlar da var. O insanların bu heyet içerisinde harcanıp gideceğini düşünüyorum" dedi.

Partisinin Muğla il teşkilatını ziyaret eden Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin akil insanlar oluşturulmasına ve bölgelere gönderilmesine karşı çıktığını, bunun sebebinin heyetin oluşturulma şekli ve içeriği ile heyetin kendisi olduğunu söyledi.

Heyettekilerin şehit ve gazi yakınlarına hiçbir şeyi anlatamayacaklarını savunan Tanrıkulu, "Bunlar önce gitsinler bu süreci Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki insanlara anlatsınlar anlatabiliyorlarsa. Neden Ege'ye, Karadeniz'e, Marmara'ya geliyorlar da o taraflara gitmiyorlar. Ülkeyi idare edenlerin milletimize saklı ve gizli söyleyecek hiçbir şeyi olmaması lazım. 10 yıldır her şeyi tek başına yapan bir Başbakan ne oldu da kendisi anlatamıyor, bir takım insanları götürüyor" diye konuştu.

Tanrıkulu, çözüm sürecinde faaliyet göstereceği açıklanan akil insanların hükümetin talimatlarını yerine getireceklerini öne sürerek, "Bu heyete bakıyorsunuz öyle enteresan isimler var ki... Bunun yanında kamuoyunda daha önce sempati toplamış bir takım insanlar da var. O insanların bu heyet içerisinde harcanıp gideceğini düşünüyorum. Daha önce toplum önderi olmuş, kamuoyuna mal olmuş bazı insanların böyle bir projenin içerisinde yer alması çok üzüntü verici bir durum" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti'ni Osmanlı'nın son döneminde kurulan Heyet-i Nasıha'ya benzeten Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Orada da 7 bölgeye gönderilmiş, 7 ayrı gruba bölünmüş bir heyet, dini konularda karşı çıkılmaması için fetva veren düzenbaz, işbirlikçi insanlar var. Orada da yabancılaşmış, ülkesini, milletini, vatanını, toprağını satan insanlar var, burada da aynı şeyler var. 90 yıl sonra tarih tekerrür ediyor. Bize tekrar kurtuluş mücadelesi verdirecek noktaya doğru giderken diyoruz ki asla o günlere tekrar dönmeyelim. Dönecek olursak da bu ülkenin insanları gereğini yapar."

Tanrıkulu, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu bazı milletvekillerine ait dokunulmazlık dosyalarının TBMM Başkanlığı'na sunulması ile ilgili olarak, "MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugüne kadar fezlekesi olmayan tek genel başkandı. 2011 yılında bir seçim konuşmasında yapılan bir şey. Aradan geçen 2 sene sonunda Başbakanın savcılara verdiği talimat sonunda oldu" dedi.

Son günlerde resmi kurumlarda ve bazı kamu binalarında "T.C." ibaresinin kaldırıldığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Tepkilerden sonra Sağlık Bakanlığı geri adım attı. Olay bir bürokratın başına patladı. Ancak siyasi idare ve bürokratlara gerekli yetkiyi veren kişiler maalesef geriye çekildiler. Gene kamu çalışanları heder edildi. Ama siyasetçiler korkmuş bir vaziyette geride beklediler. Biz bundan sonraki süreçte milletimize şikayette bulunacağız ve hükümetin yaptıklarını anlatacağız. Bu süreç geri nasıl döndürülebilir onun mücadelesini vereceğiz."

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA