Cenaze Töreni İçin 2 Binden Fazla Davetiye Gönderildi

İngiltere'nin ilk kadın başbakanı Margaret Thatcher'ın gelecek hafta yapılacak cenaze töreni için 2 binden fazla davetiye gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin törende bakan düzeyinde temsil edilmesi bekleniyor ancak hangi bakanın cenaze törenine katılacağı henüz kesinleşmedi.

İngiltere Başbakanlığı yetkilileri ise cenaze töreni için 2 binden fazla kişiye davetiye gönderildiğini bildirdi. Hayattaki Amerikan başkanları ile İngiltere başbakanları törene davet edilirken, Falkland Adaları nedeniyle İngiltere'nin sorun yaşadığı Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez'e davetiye gönderilmedi.

Törene davet edilen dönemin Sovyetler Birliği'nin eski lideri Mikhail Gorbaçov ise sağlık sorunları nedeniyle Londra'ya gelemeyecek.

Davet listesinin Thatcher'ın ailesi ve Muhafazakar Parti tarafından hazırlandığı öğrenildi.

Geçirdiği felç sonrası pazartesi günü 87 yaşında hayatını kaybeden Margaret Thatcher'ın cenaze töreni, 17 Nisan'da Londra'daki Aziz Paul Katedrali'nde yapılacak.

Törene, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip de katılacak. Kraliçe en son 1965 yılında İngiltere'nin eski Başbakanı Winston Churchill'in cenaze törenine katılmıştı.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA