Türk Polis Teşkilatı 168’inci Yıldönümünü Kutluyor

Türk Polis Teşkilatı’nın 168’inci kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası, Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türk Polis Teşkilatı 168’inci Yıldönümünü Kutluyor
Etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, törene katılan teşkilat mensuplarını selamladıktan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Emniyet personelinin katıldığı çelenk koyma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Programın ikinci bölümü, DSİ 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait konferans salonunda devam etti. Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Hasan Duruer, kısa bir konuşma yaptı. Türk Polis Teşkilatı’nın, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen köklü teşkilatlardan biri olduğunu ifade eden Vali Duruer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Adli teşkilatımız, mülki teşkilatımız, defterdarlık ve valilik teşkilatımız Osmanlı’dan günümüze gelen köklü müesseselerdir. Aynı zamanda devleti ayakta da tutarlar. Bu teşkilatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Eğer evimizde huzur için uyuyor, ticari hayatımızı rahat bir şekilde sürdürebiliyorsak, bunda güvenlik kuvvetlerimizin çok büyük emeği vardır. Polis teşkilatımızın son zamanda gerek teknik gerekse de eğitim yönünden geliştiğini görüyoruz. Suçluların takibi, suçların önlenmesinde son zamanda çok büyük başarılara imza atıldı.

“EDİRNE TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU KENTLERİNDEN BİR TANESİ” Bu kapsamda Edirne de Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden bir tanesi. Bunda vatandaşların duyarlılığı ve vatandaşımızın devlete bağlılığının yanı sıra polis teşkilatımızın da huzuru sağlamasının çok büyük emeği var. Halkımız gerçekten kanunlara son derece saygılı. Edirne belki de Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden bir tanesi.” İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise yaptığı konuşmada, 168’inci yılını kutladıkları böylesine anlamlı bir günde polisin kahramanlık, fedakârlık ve görev azmiyle vatandaşın engin sevgisini kazandığını belirtti.

Türk Polis Teşkilatı’nın kurulduğu 1845 yılından bu yana sürekli değişen ve gelişen çağın şartlarına uygun olarak hızlı bir şekilde geliştirdiğini ifade eden Ceylan, şunları söyledi: CEMİL CEYLAN: HER ZAMAN AZİZ MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEYİZ “Teşkilatımız, operasyon gücü ve teknik imkânlarıyla dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline gelerek dünyadaki saygın yerini almıştır. Temel hak ve özgürlüklerin kullanılabilmesi, ülkemizin bağımsızlığı, bağımsız bütünlüğü, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle korunması ve yaşatılması için canını vermekten çekinmeyen Türk polisi her zaman aziz milletimizin hizmetindedir. Devletimizin ve teşkilatımızın tüm faaliyetlerinin nihai amacı, insanı ve toplumu huzur ortamı içinde yaşatmaktır. Bu amaçla güvenlik hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden en ileri düzeyde yararlanmak suretiyle suçu pro-aktif polislik yoluyla azaltmak için suç ve suçluyla mücadelenin temeli olan öneyici hizmetlerin ön plana alındığı, suçluların takibi ve tespiti ile şüphelilerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslimi amacıyla MOBESE entegrasyonu olan kamere ile kent izleme sistemi 2013 yılında kullanılmaya başlandı. Ekip araçlarına monte edilen araç takip sistemi ile de olay yerine en yakın polis ekibimizin intikali sağlanıyor. Son teknolojik ilavelerle kurulmak üzere olan MOBESE’nin bu hafta içinde ihalesi bitmiş olacak. Ayrıca 20 bin metrekarelik yeni emniyet müdürlüğü hizmet binamız 2012 yatırım programına alınmıştı. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere ve bu yılın ikinci yarısında ihalesi yapılarak temel atma aşamasına gelecektir.” Konuşmaların ardından Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sine vizyon gösterisi izlendi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sosyal tesislerde bir kokteyl verildi.

Törene; Vali Hasan Duruer ve İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, daire müdürleri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Kaynak: İHA