Oyuncu Erkan Petekkaya, Hayvan Barınağını Gezdi

Oyuncu Erkan Petekkaya, sokak hayvanları yararına başlatılan ‘Bir Kulübe Bir Can’ kampanyasına dikkat çekmek için, Adana’daki hayvan barınağını ziyaret etti.

Oyuncu Erkan Petekkaya, Hayvan Barınağını Gezdi
Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde canlandırdığı ‘Ali Kaptan’ rolüyle büyük beğeni toplayan oyuncu Erkan Petekkaya, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından sokak hayvanları yararına başlatılan ‘Bir Kulübe Bir Can’ kampanyasına dahil oldu. Petekkaya, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek, burada sahipleri tarafından terk edilen kedi ve köpeklerle ilgilendi. DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık ve hayvan severlerin eşlik ettiği ünlü oyuncu, bazı hayvanların barınağa gelmeden önce sokaklarda işkence gördüğünü öğrenince duygulandı. Petekkaya, hem kampanyaya, hem barınağa maddi ve manevi destek olma sözü vererek, “Hayvan hakları denilince herkes hayvanları çok severim deyip geçiyor. Ama gelip görünce, değişikmiş, enteresanmış” dedi.

Nesrin Çıtırık ise soğuk nedeniyle ölen hayvan sayısının tahminlerin çok ötesinde olduğunu belirterek, “Onlar nasıl olsa sığınacak bir yer bulurlar diye asla düşünmeyin. Asfalt ve betonla doldurduğumuz şehirlerde onlara sığınacak bir yer bırakmadık” diye konuştu

Çıtırık, Bir Kulübe Bir Can kampanyasına katılarak, bir anne köpeğe yavrularını güven içinde büyütecek bir yuva, barınaklardaki mağdur ve mazlum köpeklere ve sokaklardaki evsiz hayvanlara başlarını sokacak bir sığınak sağlanabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA