Muğla’ya Gelen Azeri Turist Sayısında Artış Bekleniyor

Azerbaycan tur operatörü Summer Tour, Muğla'nın Bodrum ilçesinden sonra Dalaman Havaalanı'na ilk defa haftada iki gün uçak seferi koydu.

Ege Bölgesi’ne yaklaşık 100 bin turist gönderen operatörle Muğla bölgesine en az 80 bin Azeri turistin gelmesi bekleniyor.Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Azerbaycan’da 4-6 Nisan 2013 arasında düzenlenen Bakü Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (AİTF 2013)’nı değerlendirdi. Özer, ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç ile birlikte Summer Tour Genel Direktörü Mahir Ahmedov’la yaptıkları toplantıdan sonra Dalaman’a ilk defa haftada iki uçak seferi koyulacağını kaydetti.

Firmanın Ege Bölgesi’ne yılda yaklaşık 100 bin turist taşıdığını belirten Özer, “AİTF 2013'te olumlu gelişmeler yaşandı. Özellikle Ege Bölgesi ve Muğla adına Azeri turist beklentilerimiz, önümüzdeki yıllar için bizi fazlasıyla ümitlendirdi. Fuar esnasında ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürümüz Güvenç ile birlikte Summer Tour Genel Koordinatörü Ahmedov’la görüştük. Summer Tour, bölgemizde Bodrum’dan sonra ilk defa Dalaman’a haftada iki gün sefer sözü verdi. Bu bir başlangıçtır, önümüzdeki yıllarda sayının artmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Özer, şehrin tanıtımı için Azerbaycan basınının önde gelen kuruluşlarını Muğla’da ağırlayacaklarını dile getirerek, “Özellikle en büyük televizyon kanalları AZ TV, Hazer TV ve ATV ile birlikte magazin basını mensuplarını ağırlayarak, Muğla’nın tanıtımını Azerbaycan’da daha etkili hale getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.