Gediz Kız Meslek Lisesi Saz Ekibi, 'reçetesiz Hayat' Programı İçin Çalıp Söyledi

Gediz Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Saz Ekibi, TRT 2'de Pazar günleri saat 14.00'da yayınlanan "Reçetesiz Hayat" isimli program çekimleri için çaldı söyledi.

Gediz Kız Meslek Lisesi Saz Ekibi, 'reçetesiz Hayat' Programı İçin Çalıp Söyledi
Yasemin Bradley'in sunduğu "Reçetesiz Hayat" ekibi, program çekimleri için Gediz'in Göynükören köyüne gelerek, kuru yufkadan imal edilen baklava, dağ eriği turşusu ve ıspanaklı gözlemenin köy kadınları tarafından yapılışını çektiler.

Göynükören köyünde 90 yaşında atv motor süren Ahmet Karaca çekim ekibini şaşırtırken, yaşları ortalama 80 civarında olan 4 köylünün "Gediz Pazarı", "Cemilem", "İslamoğlu" gibi ege oyunlarını kamera önünde Gediz Kız Meslek Lisesi saz ekibi eşliğinde oynamaları herkesi hayrete düşürdü.

8 kız öğrenciden oluşan Gediz Kız Meslek Lisesi saz ekibi, Gediz civarına ait yöresel kıyafet giyerek saz çaldılar. Yasemin Bradley, 80 ve 15 yaşlarında iki kuşağın yöresel kıyafetler içinde halk oyunu ve müzikle birleştiği bir yemek programı çekme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Yasemin Bradley, "Özellikle bu kadar çok kız öğrencinin hem ileri seviyede saz çalmaları hem de derslerinde (geçen yıl LYS'de Türkiye 3. olması) başarılı olması birde yöresel kıyafetler içersinde sanat icra etmeleri bizi ziyadesiyle memnun etmiştir" dedi.

Program çekimlerinde özellikle yöresel kıyafetler içersindeki kız öğrencilerin saz çalması köy halkı tarafından da ilgi ile izlendi ve takip edildi. Çekim aralarında köy halkı Gediz Kız Meslek Lisesi saz ekibinin konseri ile gönüllerince eğlendiler. Köy Muhtarı Veysel Karaca, yarım kalan konser için Gediz Kız Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Aslan'dan konser sözü aldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ergöçmen, "Okulumuz saz ekibi iki yıldır usta öğretici Mustafa Akgün tarafından başarılı bir şekilde çalıştırılmaktadır. TRT'nin Gediz Kız Meslek Lisesi saz ekibini tercih etmesi onların başarısını belgelendirmiş oldu. Öğrencilerimizi hem kültürel yönden hem de akademik yönden (üniversiteye öğrenci yerleştirmede 2011 yılında Türkiye ikincisi, 2013 yılında Türkiye üçüncüsü) Türkiye'de söz sahibi yapan başta Okul Müdürümüz Mustafa Aslan olmak üzere tüm personele sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: İHA