Atalay: Çözüm Sürecini Hassasiyetleri İle Yürütüyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine ilişkin, “Bütün kurumlarımız bu çalışmaların içinde, hepimiz her konuyu en detaylı şekilde paylaşıyoruz. Titiz bir çalışma, iyi bir strateji... Bu stratejiyi, hassasiyetleri ile yürütüyoruz.” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Atalay’ı Başbakanlık’taki makamında ziyaret etti. Atalay, kabulde gazetecilerin sorularını aldı. Çözüm sürecine ilişkin yapılacak silahsız çekilmenin nasıl gerçekleşeceğine ilişkin soruya Atalay, şöyle cevap verdi:

“Bu konularla alakalı pek fazla konuşamam. Genelde süreçle ilgili hassasiyetleri göz önünde bulundurarak açıklama yapmıyoruz. Bu, başından beri uygulanan bir yöntem. Bütün kurumlarımız bu çalışmaların içinde, hepimiz her konuyu en detaylı şekilde paylaşıyoruz. Titiz bir çalışma, iyi bir strateji... Bu stratejiyi, hassasiyetleri ile yürütüyoruz. Önceden spekülatif açıklamaları yapmak istemiyoruz. Bunlar, fayda getirmiyor. Sorulan sorulara şu süreçte cevap vermek fayda getirmiyor.” Atalay, TÜSAD’ın sosyal konularla ilgili çalışmaları olan bir kuruluş olduğuna da dikkat çekti. Çözüm sürecinde farklı toplum kesimlerinin tekliflerini almaya çalıştıklarını ifade eden Atalay, bu konuda heyetin katkılarını alacaklarını sözlerine ekledi .