Dünya Mimarları Projelerini Kuşadası'na Hediye Etti

Kuşadası Belediyesi ve Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in girişimleriyle Uluslararası Mimarlık Akademisi (IAA) tarafından düzenlenen, Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi sona erdi.

Yedi ülkeden 30 mimar ve plancı, Aydın'ın Kuşadası ilçesinin dört kritik noktasına ilişkin önerdikleri vizyon projelerini Sealight Resort Otel'de tanıttı. Aydın Valisi Kerem Al, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Esat Altungün ve yabancı hocalar huzurundaki tanıtımdan sonra diploma ve madalyalar verildi.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alp, bir haftalık beyin fırtınasının sona erdiğini belirterek, "Son yıllarda Kuşadası'nın şehircilik konusunda gidişatı iyi değil. Ayrıca Kuşadası, çevre beldeleri de içine alarak büyüyecek. Sağlıklı büyüme için vizyon projelere ihtiyacımız var." dedi.

Başkan Altungün ise, “Bizde bir söz vardır, birine kırk gün deli dersen deli olur diye. Kuşadası, 80'li yıllarda başlayan çarpık yapılaşma nedeniyle hâlâ olumsuz imajını düzeltememiştir. Projeler için emeği geçenlere ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ayhan da çalışmaları gördükten sonra heyecanının iki kat arttığını söyledi.

Uluslarası Mimarlık Akademisi Başkanı Yuri Platonov ise beyin fırtınasından beklenenden daha iyi sonuç alındığını belirterek, “Bu muhteşem projelerden birinin mutlaka hayata geçirilmesini arzu ediyorum.” dedi.

Vali Al da, “Dünyanın dört bir yanında gelerek, Tanrı'nın çok güzel yarattığı bu coğrafyaya katkı koyan siz mimarlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Kuşadamız gerçekten bir değerdir, bir markadır. Bu marka, insanlar da yetiştiriyor. Bunların başında, iftihar kaynağımız Ahmet Vefik Alp hocamız gelmektedir. Hepimizin buraya bir vefa borcu vardır. Hocamızın ulusal ölçekte hizmetlerini hepimiz biliyoruz; ayrıca Kuşadamız'a olan hizmetleri, bizim için daha da büyük bir önem taşımakta.” diye konuştu.