Taksim’de Kadına Cinayetlerine Tepki Yürüyüşü

Beyoğlu’nda bir araya gelen ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ üyeleri, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimleriyle Beyoğlu Tünel Meydanı’nda toplandı. Ardından ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız” ve “Asla Yalnız Yürümeyeceksiniz’ şeklinde sloganlar atan eylemciler daha Sonra yürüyüş yaptı. Tünel’den Taksim Meydanı’na yürüyen grup daha Sonra burada açıklama yaptı.

Kızı öldürülen bir kadın, “Başbakana sesleniyorum, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına sesleniyorum; onlar bizim torunlarımıza bakmak zorundalar. Bizi öyle yalnız bırakmasınlar. Bizim canımız yanıyor bakın gül gibi evladım gitti. İki buçuk senedir ben mahkeme kapılarında sürünüyorum” dedi Kızı cinayete kurban giden bir başka kadın ise, “Azmettirip kızımı öldürenlerin ağır ceza almalarını istiyorum. Bu kadar aile gözyaşı döküyor. Ağır ceza ile yargılanmalarını istiyorum, müebbet hapis verilmesini istiyorum” derken, cinayete kurban giden Dilber Keskin’in babası ise, “Kızımdan ne istedi de öldürdü. Ciğerimiz yanıyor” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Eylem, yaşanan cinayetlere dikkat çekmek amacıyla temsili ‘Azrail’ kıyafeti giyen ŞEFKAT-DER Başkanı Hayrettin Bulan’ın elindeki tırpanla dolaşmasıyla Son buldu .
Kaynak: İHA