Keçiören Aile Eğitim Merkezi Büyük İlgi Görüyor

Keçiören Aile Eğitim Merkezi’nce verilen aile, beslenme, hukuk, pedagojik ve psikolojik danışmanlık hizmetine talep patlaması yaşandı.

Keçiören Aile Eğitim Merkezi Büyük İlgi Görüyor
Pedagojik danışmanlık hizmeti, Keçiörenlilerin yoğun talebi üzerine haftada iki güne çıkarıldı. Merkezde bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla ücretsiz danışmanlık ve seminer hizmetleri düzenleniyor. Danışmanlık hizmetleri kapsamında Aile Danışmanlığı, Beslenme Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlığı, Pedagojik Danışmanlık ve Psikolojik Danışmanlık desteği veriliyor. Merkezde danışmanlık hizmeti haftada birer gün verilirken, talep yoğunluğundan dolayı pedagojik danışmanlık hizmeti haftada iki güne çıkarıldı. Keçiörenliler, merkeze şahsen veya telefonla başvurarak randevu alıyor. Başvuranlar, haklarında kısa bir bilgi alınmasının ardından gerekli alana yönlendiriliyor. Özellikle okul ve kış sezonunda danışmanlıklar daha yoğun talep görüyor.

Keçiörenliler’den en fazla ilgiyi okul öncesi ve okul sonrası olmak üzere 0-15 yaş grubundaki kişilerin hiperaktivite ve dikkat eksikliği, alt ıslatma, anne-çocuk iletişimi, davranış ve uyum bozuklukları şikayetlerini değerlendiren Pedagojik Danışmanlık hizmeti görüyor. Merkezde iki uzman haftada iki gün yaklaşık 20 başvuruyu kabul ediyor. Diğer danışmanlık hizmetleri ise gördüğü ilgiye göre Beslenme, Psikolojik, Aile ve Hukuk Danışmanlığı olarak sıralanıyor. Beslenme Danışmanlığı’nda genellikle grup seminerlerinin yapılmadığı yaz aylarında bireysel danışmanlık hizmeti veriliyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu başvuranların kilo takipleri yapılırken, sağlıklı ve doğru beslenme ilkelerini öğrenmeleri ve alışkanlık haline getirmeleri sağlanıyor. Bir aylık dönemleri kapsamak üzere haftada ortalama 10-15 başvuru kabul ediliyor.

Psikolojik Danışmanlık alanında 15 yaş üstü yetişkinler genellikle sorunlarıyla başa çıkma ve çözme, Mutlu Yaşam becerileri kazanma ve stres yönetimi becerilerini elde etme konularında danışmanlık hizmeti talep ediyor. Haftada ortalama 10-14 başvuru kabul edilirken, seanslar uzmanların gerek gördüğü sürece devam ettiriliyor.

Aile Danışmanlığı hizmetine genelde aileler, anne-baba ve çocuk, karı-koca, gelin-kaynana olarak aile içi problemlerini çözmek, iletişim becerileri kazanmak için başvuruyor. Haftada ortalama 6-8 seans danışmanlık hizmeti verilirken, seanslar uzman danışman tarafından ailelerin takibi yapılacak şekilde planlanıyor. Hukuk Danışmanlığı alanında ise daha çok boşanma öncesi ve sonrası işlemler ile miras işlemleri konuları ilgi görüyor ve haftada ortalama 4-5 başvuru değerlendiriliyor.

2009 yılının Kasım ayında kapılarını açan Aile Eğitim Merkezi, ailelerin refah ve mutluğunu arttırmak için eğitimin öneminin bilincinde olan bir belediyecilik anlayışıyla kuruldu .
Kaynak: İHA