Ak Parti'li Soner Aksoy 'gündem'i Değerlendirdi

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Türkiye ve Kütahya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti'li Soner Aksoy 'gündem'i Değerlendirdi
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Aksoy, AK Parti’nin en büyük icraatı adalet ve demokrasi olduğunu belirterek, "Demokrasi halkın egemenliği için şarttır. İnsanlar eşit müdahale görmelidirler. İnsan eksenli bir politika izleyen partimizin amacı insanları mutlu etmektir. Yeni bir Anayasa yapmamızdaki temel amaçta budur. Yılarca Vesayet altında adalet sağlanmaya çalışılmıştır. Vesayet altındaki adalet, adalet değildir. Parlamentonun büyük direnişine rağmen Anayasayı değiştiriyoruz. Anayasa üzerinde birinci, ikinci ve üçüncü reformları getirdik dördüncü reformu da getiriyoruz. Adaletin iyi işlemesi için adalet mekanizmalarında iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Artık hak arama mekanizmalarını artırdık” dedi.

Terörün bitmesi için her yolu denediklerini ifade eden Soner Aksoy, “Terörü destekleyen hem lojistik hem siyasi anlamda birçok devlet var. Biz bu ülkelerle de savaşıyoruz. Türkiye’nin kişi başı milli geliri yükseldikçe terörü destekleyen ülkeler üzerinde baskımız artmaktadır. Türkiye de terör biterse 2023’ e daha iyi çıkacağız” diye konuştu.

“SURİYE’DEKİ OLAYLAR BİZİ ÜZÜYOR” Komşu ülke Suriye’deki olayların da kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Soner Aksoy, “Suriye’de her gün yüzlerce insan ölüyor. Mezhep ayrımı günden güne büyüyor. Kendi halkına zulüm eden bir zalim devlet başkanı var. Ve bu zalim devlet başkanını CHP’li vekillerin ziyaret etmesinin izah edilecek bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi'nin Asım Gündüz Caddesi üzerinde yaptığı çalışmaları da değerlendiren Aksoy şöyle konuştu: “ Kimse halkın seçtiğinin karşısında yer alamaz. Halk ne diyorsa o olur. Bürokratik pürüzler Kütahya’mızda yaşanmamalı. Bürokratik engeller Kütahya’mızın gelişmesini engeller.”
Kaynak: İHA