Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, muhalefet partilerinin Büyükşehir Yasası'nın çıkmaması için çalıştığını ifade ederek, "Bunun hesabını millete verecekler" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel:
AK Parti Denizli Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Büyükşehir, Güçlü Teşkilat Toplantısı', Karahayıt’taki Colessea Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, İl Kadın Kolları Başkanı Peral Uluköy, ilçe kadın kolları üyeleri ve belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti’nin yerel yönetimler konusunda büyük başarılar elde ettiğini ifade ederek, “Bizim yaptığımız köprülü kavşakları muhalefet, israf olarak tanımlamıştı. Millet her o köprülü kavşaktan geçtiğinde bakın bunu bizim adamlar yaptı diyecek ama onlar geçtiğinde o köprülü kavşaklar sanki üzerlerine çökecek. Seçimlerin yaklaşmasıyla yalanın iftiranın en büyüğünü göreceğiz. Tek ayakları üzerinde yalan söylüyor. Onlar, siyaset yapmanın gereği olarak yalan söylüyorlar” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, AK Parti’nin kadınlara diğer siyasi partilerden daha çok değer verdiğini söyledi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade eden Türel, “AK Parti siyasi yaşam çizgisinde en çok kadınlara değer veren partidir. Kadınların Meclis'teki temsil oranına baktığınızda en çok AK Parti’dir. AK Parti’de kadınlarımızın rolü oldukça fazla. Kadınlar ve gençlerimizin yeri çok önemli. Bizler kadınlar kadar etkili olamıyoruz. Çünkü kadına olan güven ve samimiyet her zaman daha fazla. Önemli bir secim süreci geçireceğiz. Çalmadık kapı ve sıkılmadık el bırakmamalıyız. Önümüzde çetin bir süreç var. Hedefimiz Türkiye’deki bin 392 büyükşehir, il belediye, ilçe ve belde belediyelerinde seçimi kazanmak” ifadelerini kullandı.

MHP ve CHP’nin Denizli’nin de içinde olduğu 13 ilin büyükşehir yapılması ile ilgili görüşmelerde kanunun çıkmaması için çalıştığını kaydeden Türel şunları söyledi: “Muhalefet Denizli ile birlikte 13 ilin büyükşehir yapılmaması için oylamada el kaldırdı, engel olmak istediler ama AK Parti güçlü bir şekilde bunu yasalaştırdı ve başardı. Şimdi seçimler geliyor. Hangi yüzle milletten oy isteyecekler? Gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor. Bizim derdimiz millet, işimiz gücümüz hizmettir. Muhalefet yarın büyükşehiri biz yaptık dese hiç şaşırmayız çünkü muhalefet akşam söylediğini sabah unutuyor. Ordu ile birlikte 14 şehir büyükşehir olacak. Toplamda 30 kentimiz büyükşehir statüsüne kavuşmuş olacak” dedi.

Kaynak: İHA