Müftü Altun: Allah ve Peygamber Sevgisi Salonlara Sığmıyor

Amasya Merzifon Müftüsü Mustafa Altun, salonlara sığmayan Peygamber (sas) ve Allah sevgisinin gönüllere sığdığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 1980’li yılların sonunda ilk Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlemeye başladığında büyük illerin küçük salonlarını doldurmakta güçlü çekiyorduk.

Şimdi ise sıradan bir ilçede dahi spor salonlarına vatandaşlarımız sığamıyor. Salonlara sığmayan Peygamber (sas) ve Allah sevgisi gönüllere sığıyor.” dedi.

Merzifon Müftülüğü, 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yaptı. Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Müftü Altun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2013 yılı 'Kutlu Doğum' temasının ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ olarak belirlendiğini söyledi.

Diyanet'in, her yıl Kutlu Doğum Haftası’nda bir tema işlediğini vurgulayan Altun, şunları kaydetti: "2010 yılında 'Hazreti Peygamber ve Merhamet' eğitimini işledik. Adeta bir merhamet seferberliği başlattık. 2012 yılında 'Hazreti Peygamber Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik' ruhunu işledik. Bu yıl da üzerinde duracağımız tema 'Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru'. Bilhassa hem çağımızda hem çevremizde hem de bütün dünyada ortaya çıkan bütün felaketlerin, bütün yanlışlıkların temel sebeplerinden bir tanesi insana bakış açımızın zayıflamasıdır.”'Kutlu Doğum' etkinliklerinin, sadece Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerin olmaması gerektiğini ifade eden Altun, “Bugün toplumda her bir birey rengi, cinsiyeti, makamı ne olursa olsun insan. İnsanın yeryüzündeki yapısına baktığımızda tecavüz edilenin, öldürülenin, katledilenin insan olduğunu görüyoruz. Peki, onur nerede kaldı? O onuru tekrar yakalayabilmek ve iki dünya mutluluğunu tekrar bir araya getirebilmek için Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizde insan onurunu işleyeceğiz. İnsanın onurunu zedeleme, onurunu kırma çabaları bütün dünyada yaygınlık kazandığı için varlığı insanlık için bir onur olan Sevgili Peygamberimiz'in (sas) özellikle insana verdiği değeri, insanın onuruna, izzetine, haysiyetine verdiği değeri, yeniden bütün toplumla paylaşmayı düşündük.” diye ifade etti.