İklim Değişikliğini Öğrencilere Anlatıyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kentte bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine iklim değişikliği, enerji verimliliği ve küresel ısınma konularında bilinçlendiriyor.

İklim Değişikliğini Öğrencilere Anlatıyorlar
Energy Cities Projesi olan “Engage Project” kapsamında İsmet Akınalan İlkokulu, Ortaokulu ile Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Suriye Bilgi Merkezi’nde okuyan Suriyeli öğrencilere enerji verimliliği, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında eğitim verildi.

Üçüncü sınıflarda okuyan öğrencilerin de katılımları sağlandığı ve karşılıklı fikir alış verişi şeklinde düzenlenen seminerde çocuklara, iklim değişikliği ile mücadele konusunda yapılması gerekenleri içeren broşürler dağıtıldı. Seminer sonrasın da ise ‘İklim İzcileri’ adlı kısa çizgi film izletildi. İzledikleri çizgi filmden ve aldıkları bilgilerden yola çıkarak düşüncelerini yaptıkları resimlerle sınıflarında pano oluşturdular. Ayrıca güzel resimler belediyenin halk girişinde bulunan panoda sergilenecek

Öte yandan, Energy Cities Projesi olan ‘Engage Project’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından, Suriye Okulunda enerji verimliliği, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında sunum yapıldı. Öğrencilerin katılımlarının sağlandığı eğitimde geri dönüşümlü malzemeler olan karton kutu, plastik anlatıldı. Eğitimin sonunda minik öğrencilere mercek dağıtıldı. Suriyeli öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği seminerde minik öğrenciler çevre ve enerji ile ilgili yaptıkları resimleri öğretmenleri ile paylaştılar. Çevreci projelerin diğer okullarda da yapılması ve öğrencilere değişen iklimler ile küresel ısınma hakkında bilgi paylaşımlarının devam edeceği ifade edildi .
Kaynak: İHA