Gazzeliler, Chavez'in Filistin'e Verdiği Desteği Unutmadı

Gazzeliler, devlet başkanlığı döneminde Filistinliler'e destek veren Hugo Chavez'in ölümünü hüzünle anıyor.

Gazzeli gruplar, Filistin direnişinin yanında olan Chavez'e veda etmek için Gazze şehir merkezinde bir gösteri düzenledi.

Gösteride yapılan konuşmalarda Chavez'in Filistinliler'in devlet olma hayallerine verdiği destek ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok platformda Filistinliler'in yanında olduğu anlatıldı.

Filistin Halk Partisi Siyasi Büro üyesi Velid el-Avad, "Filistin halkı bugün, büyük bir enternasyonalist olan, kapitalizme ve Amerikan küstahlığına karşı dimdik duran Hugo Chavez'i anmak için buraya doldurmuşdurumda. Chavez, İsrail işgaline ve saldırganlığına karşı her zaman Filistinli halkıyla birlikteydi" diye konuştu.

El-Avad, "Bugün, Venezuela halkının bu üzüntülü anında yanlarındayız. Özgürlük, demokrasi ve sosyal adaleti temsil eden Sayın Chavez'in ölümünden dolayı herkese başsağlığı diliyoruz" dedi.

Merkezi Halk Cephesi Komitesi üyesi Fayaz Ebu Şarikh ise, "Onlara, özellikle de Amerikalılara söyleyin, onlara karşı mücadele devam edecek. Chavez bu mücadelenin önde gelen isimlerinden biriydi" diye konuştu.

Kaynak: İHA