Chp’li Ören, Salihli’de İmralı Görüşmelerini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, partisinin Salihli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

Chp’li Ören, Salihli’de İmralı Görüşmelerini Değerlendirdi
CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Kadın Kolları Başkanı Gülay Turan ile yönetim kurulu üyelerinin hazırda bulunduğu ziyarette Ören, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

BDP’nin İmralı’daki yaptığı görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Ören, “Hangi görüşmeleri yaparsanız yapın bilin ki o görüşmeler bir şekilde dışarıya sızar. BDP’den milletvekilleri görüşmeye gittiğinde o milletvekilleri yazışmaları kayıt altına alıyor ve dışarıya çıktıklarında çoğaltıyorlar ise bu gizli bilgi değildir. Siz hükümet olarak İmralı’ya giden bu vekillerin not almalarına, kayıt yapmalarına izin vereceksiniz sonra da diyeceksiniz ki kim sızdırdı bu bilgileri? Bilgi yazıya dökülmüş, kayıt altına alınmış, fotokopileri çekilmiş ve birçok insanda da dağıtılmış. Bu bilgi dışarıya çıkmıştır. O bilgiler tamamen doğru. Başbakan zaten o bilgilerin neden çıktığını söylüyor. Başbakan demokrasiyle idare edilen Cumhuriyet’in hüküm sürdüğü bir ülkede basından sadece kendi söylediklerini mi yazılmasını istiyor. Basın mensupları bir şey yazarken bundan Başbakan’a mı soracak? AKP ileri demokrasi olarak bunu tarif etmişti. Türkiye bugüne kadar hiç karşılaşmadığı bir Başbakan ile karşı karşıya mücadele etmektedir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASINA ELEŞTİRİ Büyükşehir Yasası’na da değinen Ören, “Bizimle aynı nüfusa sahip Fransa’da 36 bin belediye bulunurken biz Türkiye olarak neden tüm Türkiye’yi bin 500 belediyeye düşürüyoruz. Yunanistan’da 10 bin nüfus var ve yedi bin 500 belediye var. Çarpıklık var. Böyle bir Büyükşehir yasası birçok gelişmiş ülkede yok. Bizim insanlarımız daha refaha kavuşacaksa neden bu ülkeler bu modele geçmemişler acaba? Bu yasa ile köy tüzel kişilikleri kalkıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA