Barbaros Mahallesi’ne 500 Kapasiteli Çocuk Kreşi

Manisa Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde imarda sosyal tesis olarak görünen, ancak üzerinde 711 metrekare taşınmaz bulunan alanın kamulaştırmasını gerçekleştirdi.

Barbaros Mahallesi’ne 500 Kapasiteli Çocuk Kreşi
Uzun süredir adli süreç nedeniyle mahalleye yapılması planlanan çocuk kreşinin de ertelenmesine neden olan alanın kamulaştırması, 165 bin TL bedelle gerçekleştirildi.

Kamulaştırmanın ardından söz konusu taşınmazın yıkımı, Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliğiyle yapıldı. Yıkımı yapılan alan ile birlikte karşısında bulunan oyun gruplarını da dahil ederek, yaklaşık 400 ila 500 çocuğun eğitim alabileceği bir çocuk kreşi inşa edeceklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Uzun süren adli süreç nedeniyle Barbaros Mahalle’mize yapmayı planladığımız çocuk kreşini de yapamıyorduk. Nihayetinde kreşi yapacağımız alanın kamulaştırmasını gerçekleştirerek, bunu hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“500 ÇOCUĞUN YARARLANACAĞI BİR KREŞ YAPILACAK” Mahallede 711 metrekarelik alan ve üzerindeki binanın 165 bin TL bedelle kamulaştırıldığını kaydeden Başkan Ergün, “İmar planında sosyal tesis olarak görünmesine rağmen, ne yazık ki başka şekilde değerlendirilmişti. Kimsenin gönlünü kırmadan, hane sahiplerinin de rızasıyla bu kamulaştırmayı yapmak için girişimlerde bulunmuştuk. Neticede yargı sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu alanın kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Barbaros Mahallesi’nin beklediği çocuk kreşinin yapımı için hızla proje çizimini başlatarak, ihale sürecine girmeyi planlıyoruz. Neticede oraya yapılacak olan kreşten, yine bu mahallemizdeki yaklaşık 500 çocuğumuz yararlanacak. Yaptığımız kamulaştırma çalışmasının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA