Adnan Menderes Havalimanı'nda Yangın Çıktı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin çatısında yangın çıktı.

Kısa süreli korkuya sebep olan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın, saat 12.15 sıralarında, çatıda izolasyon malzemesi döşendiği sırada meydana geldi. Dumanların yükselmesi üzerine yolcular dışarıya çıkarıldı ve durum itfaiye ekiplerine bildirildi.

Yangına, havalimanı ekibiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait çok sayıda araç müdahale etti. Yoğun dumana yol açan yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının çıktığı bölgede yeni terminal inşaatı devam ettiği için basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.Havalimanında bekleyen yolcular, alarmların çalmasının ardından dışarıya çıktıklarını belirterek, "Anonslar yapıldı sürekli olarak. Dışarıya çıkarken panik yaşadık. Sadece dumanlar vardı." dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır da yangının kontrol altına alındığını belirterek, ''İzolasyon malzemesi olduğu için tedbirli şekilde soğutma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' şeklinde konuştu.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamada ise Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ofislerinin bulunduğu asma katta, küçük çapta bir yangın meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Terminalde ofislerin bulunduğu asma katta başlayan yangın, söndürme sisteminin otomatik olarak devreye girmesinin ardından DHMİ ve TAV Güvenlik yangın ekiplerinin anında müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Yangın tahliye senaryolarına uygun olarak tedbir amacıyla terminalde bulunan yolcular, herhangi bir panik yaşanmadan kontrollü olarak bina dışına çıkarılmıştır. Yangının sebebine yönelik tespit çalışmaları devam etmektedir. Olayda ölüm ya da yaralanma meydana gelmemiştir. Yangının kontrol altına alınmasının ardından uçuşlar planlandığı şekilde sürmektedir. "