Vali Erden Canlı Yayında Kent Ekonomisini Anlattı

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, katıldığı bir televizyon programında kent ekonomisi, kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi verdi.

Vali Erden Canlı Yayında Kent Ekonomisini Anlattı
Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Çıkış Yolu” programına konuk oldular. Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi’ndeki program canlı yayınlanırken şehrin sahip olduğu değerler anlatıldı.

Programda konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak’ın köklü bir girişimci ruha sahip olduğunu ifade ederek, ilin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklere dikkat çekti. Uşak’ın ilkler şehri olarak da anıldığını belirten Erden, “Bu köklü geçmişin izleri yaşadığımız coğrafyada hala görülebilmektedir. Bu topraklardaki insanımız tarihin her devrinde üretkenliğiyle dikkat çekmiştir. Uşaklılar üretkendir, zamanında her evde bir dokuma tezgahı bulunuyordu. Bu da halkımızın ne kadar üretken ve girişimci bir ruha sahip olduğunun göstergeleridir. Bu üretim kültür, bu girişimci ruh Uşak’ın her dönemde gücünü zirveye taşımıştır. 1912 yılında yapılan sanayi sayımında 12 yün iplik fabrikasının 3 tanesi ilimizdeydi. Yine cumhuriyetin ilk yıllarında özel teşebbüs olarak nitelendirilen ve örnek olarak gösterilen şeker fabrikası Türkiye’de ilk olmak özelliği taşıyan bir tesistir. Battaniyede üretimin yüzde 90’ı, seramikte yüzde 15’i Uşak’ta gerçekleştiriliyor. Dericilikte de yüz yılı aşan bir girişimcilik söz konusudur” dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise belediye hizmetlerinin yanı sıra kent merkezindeki tarihi evler, yarenlik kültürü ve Uşak Halısı, tarhana, cirit ve geleneksel el sanatlarının yaşatılması için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, şehrin iki adet organize sanayi bölgesine sahip olduğunu ve tekstil, deri, seramik ve geri dönüşüm gibi bazı sektörlerde öncü konumda olduğunu anlattı. Uşak’ın ekonomisinin sürekli geliştiğini ve girişimcilik ruhunun devam ettiğini de anlatan Kuvvet, kente yatırımcı çekmek için ortak alışmalar yaptıklarını kaydetti.

Yatırımcılar için kentin cazip imkanlara sahip olduğunu da anlatan Kuvvet, “İlimizin karayolu, havayolu ve demiryolu ulaşımı var. Zafer Havaalanı bize 90 kilometre uzaklıkta. İzmir limanına yakın bir bölgede yer alıyoruz.yatırımcılara gerekli desteği vermeye hazırız. Şehirde var olan sanayi kültürü de önemli bir avantaj. Uşak hem yatırımcılar için hem yaşayanlar için gelecek vaat eden önemli kentler arasında yer alıyor” dedi.

Kaynak: İHA