Kilis Valisi Süleyman Tapsız Suriyelileri Ziyaret Etti

Adıyaman Valisi Süleyman Tapsız, ülkelerinde yaşanan olaylar sebebiyle Kilis merkezinde barınan Suriyeli aileler ile Akcurun Okuma Salonunda Türkçe okuma yazma eğitimi verilen ve Yaralı Bakım Merkezinde tedavi gören Suriyelileri ziyaret etti.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız Suriyelileri Ziyaret Etti
Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Akcurun Okuma Salonunda Türkçe okuma yazma eğitimi alan Suriyelilerin eğitimlerini yerinde gören Vali Süleyman Tapsız, sınıfları tek tek dolaşarak kursiyerlerle sohbet etti.

Daha sonra Kilis merkezinde kalan Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, ailelerin sorunlarını dinleyerek, gıda yardım paketleri ile çocuklara oyuncak dağıttı.

Daha sonra Yaralı Bakım Merkezine geçen Vali Tapsız, burada tedavi gören her yaştan Suriyeliler ile görüşerek sorunlarını dinledi ve tetkik ve tedavi süreçleri ilgili bilgiler aldı.

Vali Tapsız, ziyareti sırasında Suriyelilerin Kilislilerin misafiri olduğunu belirterek, "Suriye'den gelen misafirlerimizin şehirde oturanları için başta eğitim, barınma, sağlık ve güvenlik gibi ihtiyaçlarını temin etmeye çalışıyoruz. Bu noktada Kilisli vatandaşlarımızın, yardım kuruluşlarının ve yerel yönetimlerimizin gerçekten büyük destekleri oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA