Bakan Çağlayan: 'yerli Marka Oluşturma Noktasında Görüşmelerimiz Olacak'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Cenevre Otomobil Fuarı'nda, yerli otomobil konusunda görüşmelerinin olacağını söyledi.

Bakan Çağlayan: 'yerli Marka Oluşturma Noktasında Görüşmelerimiz Olacak'
Bu yıl 83'ncüsü düzenlenen fuarın açılışına katılan Bakan Çağlayan, yeni teşvik sistemi ile yerli otomobil sektörünün atağa geçtiğini belirterek, yeni yatırım ve kapasite artırımlarının olacağını kaydetti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çağlayan, "Bilhassa, Türkiye'ye güvenmiş, Türkiye'ye yatırım yapmış olan firmalarımızla beraber, onları ziyaret etmek, onları cesaretlendirmek adına buradayım. 15 Şubat'ta açıklamış olduğumuz yeni ilave teşvik sistemi ile beraber, otomotiv sektörümüz önemli bir atağa geçti. Yeni yatırımlar ve kapasite artırımları söz konusu olacak" dedi.

Bakan Çağlayan, "Biz, Türkiye'de otomotiv sektöründeki yerlilik oranlarını artırma noktasında bu çalışmayı yapmıştık. İnşallah bunların sonuçlarını bu yıl ve önümüzdeki yıl göreceğiz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerle beraber yatırımcılarımızı dinlemek, otomotiv piyasası sektöründe ve böylesine önemli bir fuarda yalnız bırakmamanın yanı sıra Sayın Başbakanımızın her fırsatta dile getirmiş olduğu yerli bir otomobil, yerli bir marka... isminin yerli olması değil bakın, markanın yerli olması... Bununla beraber Türkiye denildiğinde o markanın; o marka söylendiğinde Türkiye'nin akla geldiği, bir markayı oluşturma noktasında bugün çeşitli görüşmelerimiz olacak. İzleyin akşam sizlerle görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAYAN, STANTLARI GEZDİ

Bu arada Bakan Çağlayan, otomobil dünyasının kalbinin attığı fuarda Türkiye’de üretim yapan firmalar Hyundai, Ranault, Fiat, Toyota ve Ford yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Firmaların stantlarını gezen Bakan Çağlayan, yeni modeller ve teknolojiler hakkında bilgi aldı.

Akşam saatlerinde Volkswagen grubu yetkilileri ile de görüşecek olan Ekonomi Bakanı Çağlayan, fuar sırasında akşam önemli açıklamalar yapacağı bilgisini verdi .
Kaynak: İHA