Daimler Yabancı Kotası Uygulamaya Hazırlanıyor

Almanya’da yönetici pozisyonlarda kadın kotasının tartışıldığı bu günlerde, otomotiv devi Daimler, yabancılar kotası uygulamasını getirmeyi amaçlıyor.

Şirketin Personel Müdürü Wilfried Porth, yönetici pozisyonunda hâlâ Almanların çok etkin olduğuna dikkat çekerek, geliştirilen bir programla 300 ila 500 genci liderlik pozisyonlarına hazırlayacaklarını açıkladı.

Almanya’da kadın kotasının tartışıldığı bu günlerde dünya otomotiv devi Daimler, Almanya dışına daha da hızlı açılabilmek için yabancılar kotası uygulamasını getirmeyi amaçlıyor. Mercedes-Benz araçları üreten şirketin Personel Müdürü Wilfried Porth, şirkette yönetici pozisyonlarının yarısının yabancılar tarafından doldurulması gerektiğini açıkladı.

Porth, bu zamana kadar ünlü şirketin yönetici pozisyonunda hâlâ çok sayıda Almanın etkin olduğunu savundu. Daimlerin küresel bir şirket olarak kendini ispat ettiğini belirten Porth, "Şirketimizin yüksek derecede büyümesi şu anda ABD, Çin ve Doğu Asya ülkelerinde gerçekleşiyor. Bu nedenle bu bölgelerde yöneticilere ihtiyacımız var." dedi.

Otomotiv firması Daimler, dört kıta üzerinde toplam 50’den fazla fabrikada araba, tır, otobüs ve kamyonet üretiyor. Dünya genelinde 270 bin işçi çalıştıran Daimler, Almanya’da 100 binden fazla işçi bulunduruyor .