Başbakan Yardımcısı Bozdağ Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamasında, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenerek, “Eğer bu MHP’nin bölünme kehaneti bugüne kadar tutsaydı, ben 18 yaşına gelmeden, biz şimdiye 10 defa bölünmüş olurduk" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Çözüm Sürecini Değerlendirdi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı 39. AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclis Toplantısı’nda terör ve çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, muhalefeti çözüm sürecine yardımcı olmamakla suçladı.

Türkiye’nin 30 yılı aşkındır, bölücü terörle mücadele ettiğini ve kendilerinden önceki birçok partinin iktidar olduğunu, ancak bu sorunu çözemediklerini dile getiren Bozdağ, “Devlet Bahçeli iktidarında, bu sorunu çözmek istedi de millet mi buna engel oldu? Sadece güvenlikçi politikalar ile dünyanın başka yerlerinde de bu sorunu sonlandırmış bir ülke yok. Bu sorunun çözümünde bütün enstürmanlar kullanılmalı. Çözüm niyetiyle adım atılmış lazım. Bugüne kadar çözüm niyeti ile adımlar atılmamıştır. 30 yıldır Türkiye’nin canını yakacak, terör konusunda partiler, bir araya gelip konuşmayacaksa, ne zaman konuşacaklar. Ağzını açtıkça birisi konuşuyor biz ‘birlik’ diyoruz, o ‘ayrık’ diyor, biz ‘ kardeşlik’ diyoruz o ‘hainlik’ diyor, ‘bölücülük’ diyor. Biz, Türkiye’nin her tarafında terörü bitirecek adımlar atacağız diyoruz. O gidip ‘hainlik’ diyor. Hangi lafımızda var bunu da çıkıp millete söylemesi gerekiyor. Ancak maalesef yok. İftira kampanyalarıyla bu devam ediyor. Terör konusu sadece AK Parti’nin eğil, bütün partilerin ortak konusu ve kimsenin de banane deme hakkı yoktur. Herkes bu meselede yapıcı olmak zorundadır. Bizim bu meseleyi partiler üstü olarak görüp, partiler üstü değerlendirmemiz lazım. Ama maalesef biz bunu Türkiye’de başaramadık. Ne zaman bir terör saldırısı olsa, bakıyorsunuz bir parti oradan siyasi devşirme yapar ve bunu iktidara saldırmak için malzeme olarak kullanır. CHP’si de, MHP’si de öyle. Terör saldırılarını, iktidara saldırmak için vesile gören bir anlayış hastalıklı bir anlayıştır” diye konuştu.

“TERÖR BİTTİĞİNDE ŞEHİTLERİMİZ MANA ALEMİNDE MUTLU OLACAKLAR”

Başlayan çözüm süreci ile birlikte terör konusunun tarihe havale edileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti: “Terör unsurları Türkiye topraklarının dışına silahlarını bırakarak çıkacak diyoruz. Bunun neresinde kötülük var? Ama ‘olmaz silahlarını bırakmasınlar, Türkiye topraklarını terk etmesinler’ diyorlar. Peki PKK terör örgütü mensupları bütün silahları bırakıp, terör örgütü dağılacak bunun neresi kötü? Bunun Türkiye’ye ne zararı var? İnsanlar silahlarını bırakıp, fikirlerini söylese kıyamet mi kopar? Fikri güçlü olan başkasının fikrinden korkmaz. BDP mecliste konuşuyor diye kıyamet mi kopar. Her yerde ‘bölünüyoruz’, ‘parçalanıyoruz’ MHP’nin kehaneti tutsaydı ben 18 yaşına gelmeden, Türkiye 10 defa bölünmüştük çoktan bölünürdü. Bazıları diyor ki, ‘çözüm süreci şehitlerimizin ruhunu rahatsız etti.’ Bakın onlar mana aleminde yapılan bu işlerden dolayı mutlu ve bahtiyar olacaklardır. Neden? ‘bizim terörü bitirmek için başlattığımız mücadeleyi, bizim kardeşlerimiz başarıya ulaştırdı’ diye mutlu olacaklardır.”
Kaynak: İHA