“almanca Yollarda” Otobüsü, Kütahya Lisesi’nde

Almancanın Almanya dışında desteklenmesi için oluşturulan Almanca Tanıtım Otobüsü, Kütahya’da tanıtım yapmak için Kütahya Lisesini seçti.

“almanca Yollarda”  Otobüsü, Kütahya Lisesi’nde
Tanıtım yetkilileri Almancayı Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi. Alman Dışişleri Kültür ve Eğitim Politikasından biri olan ve Milli Eğitim Bakanlığımızca da desteklenen Almanca dilinin tanıtımı dolayısıyla oluşturulan “Almanca Yollarda “ otobüsü Kütahya Lisesi’nde Almanca dilinin tanıtımını yaptı.

Bu yıl üçüncü turunu gerçekleştiren “Almanca Yollarda” tanıtım otobüsü, 2013 yılında Türkiye’de iki rota izleyecek. İzmir’den çıktığı yolda Kütahya’nın tarihi lisesi olan Kütahya Lisesinde tanıtıma devam eden otobüs buradan Diyarbakır’a gidecek. Otobüsün ikinci rotası ise Edirne-Trabzon yol hattı olacak.

“Almanca Yollarda” eğitim projesi ile Türkiye’de Almanca dilinin 2. Yabancı dil olarak yaygınlaştırılması amaçlandığı bildirilirken liselerde ikinci bir yabancı dilin zorunlu olmasıyla başlatılan Almanca dilinin tanıtımıyla Türk-Alman ticari işbirliklerinde de iyi ilişkiler geliştirilebileceği noktasında önemli katkısı olacağı düşünülüyor.

Kütahya Lisesi Müdürü Uğur Mehmet Yücel, öğrencilerin Almanca diline önem verdiklerini belirterek, “Öğrencilerimiz bu vesile ile yurt dışındaki okullarla kalıcı dostluk kurabilecek, yabancılarla kaynaşmaları ve iletişimde çekilen zorlukların ortadan kalkması bakımından bu eğitim projesi önem taşıyor” dedi.

Müdür Uğur Mehmet Yücel tanıtım otobüsü ve diğer etkinliklerle Türk kültürünün yurt dışında da tanıtılma fırsatının elde edilebileceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA