Torun: 'İlerlemek İsteyen Toplum Kadını Güçlendirmeli'

AK Parti Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Torun, “İlerlemek isteyen toplum kadını güçlendirmeli ve etkin konuma getirmeli” dedi.

Torun: 'İlerlemek İsteyen Toplum Kadını Güçlendirmeli'
Torun, çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirme toplantısında, kadınların siyasette görev almasına önem verdiklerini belirterek, "Geçmişe oranla kadınlarımız siyasette daha çok yer alsa da, bu oran yeterli düzeye ulaşmadı. İlerlemek isteyen toplumlar kadını güçlendirmeli ve etkin konuma getirmeli. Kadınlar ulusal ve yerel siyasette etkin konumlara taşınmalıdır. Biz kadınların siyasette daha çok yer alması ve söz sahibi olması için çalışıyoruz. Aktif siyasete girmemiş kadınlarımızı bulmak, tanışmak ve onları da aramıza almak için Seyhan'da sokak sokak geziyoruz" dedi.

Bugüne kadar binlerce kadını AK Parti'ye üye yaptıklarını belirten Torun, şöyle devam etti: "Bir siyasi partiye ilk defa bizimle üye olan binlerce kadınla tanıştık. Bu anlamda biz hem kadınların aktif siyasete katılımını sağlıyoruz hem de parti politikalarımızı onlara anlatma imkanı buluyoruz. Bu zor ve zahmetli bir metottur. Ancak siyasetle tanışmış veya siyasete girmiş kadın sayısını bu yolla gerçekçi bir şekilde artırabiliriz. Çünkü siyasete giren kadınların da toplumu tam temsil edebilmesi için her profilden seçilmesi gerekmektedir. Özellikle mahalle ortamlarında gelişmeleri iyi takip eden, çok bilinçli ablalar ve anneler var. Mahalle gündemini belirlemede ve toplumsal meselelerde kanaat oluşmasında etkili olan bu aktif kadınları siyasete kazandırıyoruz." Kadınların siyasi hayatta hak ettikleri yerlere gelebilmeleri için herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayan Torun, "Biz ülkemizde kadınlarımızın daha etkin olmaları için çalışıyoruz. Kadınlarımızı cesur olmaya ve siyasette daha fazla yer almaya davet ederken, bu konuda herkesin sorumluluk taşıması ve üzerine düşeni yapması gerektiğini söylüyoruz. Kadınların siyasette yeterli oranda temsil edilmesi durumunda, siyasete de belli bir düzey ve derinlik gelecektir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bu konuya çok ısrar etmekte ve hassasiyet göstermektedir. Ancak kadınlarımız da bu konuda yeterince atak ve istekli davranmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA