Karaciğer Nakilli Yedi Hasta Anne Oldu, Dördü De Bebek Bekliyor

Karaciğer naklinde Türkiye’nin en iyi merkezleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde, nakil yapılan kadın hastalardan yedisi son 16 yılda tedavi ve takiplerle anne olma mutluluğunu yaşadı.

Dördü ise bebek bekliyor.Türkiye’nin dört bir yanından şifa için DEÜ Hastanesi’ne gelenler, önce karaciğer nakil ekibi tarafından başarılı ameliyatlarla hayata döndürüldü. Ardından düzenli kontrollerle çocuk sahibi olma özlemleri giderilerek, hayata bir kez daha dört elle sarılmanın mutluluğunu yaşadılar.
Karaciğer naklinden sonra anne olan ilk hasta, İzmir’de yaşayan Güzel Ceylan; 2004 yılında ilk çocuğu Abdullah Ceylan’ı, 2008'de de ikinci oğlu Safa’yı dünyaya getirdi. Çocukları şu anda 9 ve 5 yaşlarında olan Ceylan’dan sonra Mardin, Adana, Kütahya, Bergama, Samsun, Muğla, Manisa, Diyarbakır ve Bodrum’dan gelerek karaciğer nakli olanlar da yaşama sevincini yeni canlarla perçinledi. Şu anda bebek bekleyen dört hastadan üçü, ilk kez bu duyguyu yaşamak için hazırlıklara başladı.

DEÜ Hastanesi’nde filizlenen yeni hayatlardan sonuncusu, 15 Mart 2013’te dünyaya gelen Eylül oldu. Bodrum’dan İzmir’e gelen ve önceden iki çocuğu bulunan 39 yaşındaki Ayşe Saylık, 2008 yılında karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu. Daha sonra hamile kalan Saylık, bir kız bebek dünyaya getirdi. Saylık ailesi, DEÜ Hastanesi hekimleri ve sağlık ekiplerinin tedavi ve büyük çabalarıyla yaşam bulduğu için kızlarına “Eylül” ismini verdi. 1997 yılından bu yana başarılı nakiller yapan DEÜ Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, "Nakilden sonra anne adaylarının takip ve tedavileriyle sağlıklı bebekler dünyaya geliyor. Hastaların nakil sonrası dönemde kullandığı, organ reddini önleyici uygun ilaçların gebeliğin devamında olumsuz etkisinin olmaması, bu çocukların doğmasında önemli rol oynamıştır." dedi.